Főoldal » Nagy tűzerejű gépkarabélyokat kapnak a párizsi rendőrök
Külföld

Nagy tűzerejű gépkarabélyokat kapnak a párizsi rendőrök

forrás: MTI

Német tűzfegyverekkel, golyóálló-mellényekkel és sisakokkal szerelik fel a párizsi rendőrség bűnügyi csoportjait, a szervezet történetében először, hogy Kalasnyikov típusú fegyverekből érkező lövésekre reagálni tudjanak és “tömegmészárlások” esetén minél gyorsabban be tudjanak avatkozni. Május végéig van rendkívüli állapot Franciaországban a tavaly novemberi támadássorozat miatt.

“A bűnözők egy része, akikkel szembesülnek, nem haboznak (…) valóságos háborús fegyvereket használni önök ellen, amelyekkel szemben muszáj, hogy legyen önöknél válaszcsapásra alkalmas eszköz, és megfelelő védelem” – fogalmazott hétfőn Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter a párizsi 20. kerületi rendőrőrsön.

A párizsi rendőrség bűnügyi csoportjainak valamennyi egysége Heckler és Koch G36-as (Gewehr 36) típusú gépkarabélyt kap, összesen 204 darabot. Ilyen típusú fegyverrel eddig csak az elitalakulatok rendelkeztek.

Ezenkívül 1835 golyóálló-mellényt és 241 pajzsot is kapnak a párizsi rendőrök, mindkét eszköz ellenáll a kalasnyikov lövedékeinek.

Több millió euró értékben kapnak felszerelést

Az új eszközök között Taser elektromos sokkolók és teleszkópos botok is szerepelnek, mintegy 17 millió eurós költségvetésben. Az eszközöket júniusig kapják meg a rendőrök.

“A bűnügyi csoportoknak a lehető leggyorsabban kell tudniuk beavatkozni az elsőként fellépő járőrök megerősítésére, mégpedig akkor, amikor tömegmészárlás történik” – hangsúlyozta a belügyminiszter.

A november 13-án nyolc helyszínen, kalasnyikovokkal elkövetett merényletekben 130-an haltak meg és több százan sérültek meg. Az aznap életbe lépett rendkívüli állapot keretében, amely május végig van érvényben, a rendőrök szolgálaton kívül is viselhetik a fegyvereiket.

 

Hasonló hírek

A Mikulás halálhírét jelentette egy norvég lap

Edit

Lezuhant egy gyakorlatozó vadászgép Oroszországban

Géza

Gyomorforgató: rákbetegnek hazudta magát egy nő, hogy pénzt csaljon ki a családjától – Erre költötte a 90 milliót

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------