Image default
Vállalkozói szféra

Nagy siker volt az első hazai Ecommerce Expo

Március 24-én, Budapesten rendezték meg első magyar Ecommerce Expo-t, amit óriási érdeklődés övezett.

Nagy siker volt az első hazai Ecommerce Expo
forrás: Facebook

 

A teltházas rendezvényen 5 teremben 60 előadást hallgathatott meg az az 1500 ember, aki ellátogatott az eseményre. A szervezők emellett 46 kiállítót hívtak meg a napra, akik az e-kereskedelem különböző területeiről érkeztek. A kiállítók között találtunk többek között fizetési szolgáltatókat, futárcégeket, szoftvergyártó vállalatokat, jogi tanácsadókat, de még fotó stúdiót vagy üzleti könyvkiadót is.

Az előadások hat témakört fedtek le: logisztikai, fizetés és jogi ismeretek, technológia, marketing, és konverzióoptimalizálás. Az előadók között pedig olyan nagy vállalatok képviselőit köszönthettük, mint az MPL, Google, MasterCard, PayPal, Extreme Digital vagy a Bónusz Brigád.

Nagy siker volt az első hazai Ecommerce Expo
forrás: Facebook

A rendezvény résztvevői megtudhatták, hogyan érdemes webáruházat indítani, milyen sikeres stratégiák lehetnek egy piac meghódítására, milyen jogi tudnivalókat kell ismernie egy e-kereskedőnek és még hosszasan lehetne sorolni a különböző témákat.

A szervezők célja az volt, hogy betöltsék azt az e-kereskedelem területén ezidáig meglévő űrt, amit egy ilyen átfogó rendezvény hiánya okozott.  A KSH adatai szerint ugyanis a kiskereskedelmi forgalom 2015-ben 5,5%-kal nőtt. Ezen belül az e-kereskedelem – mint ahogy az azt megelőző 2 évben is – tavaly több mint 20 százalékkal bővült. Így minden kétséget kizáróan az egyik legdinamikusabban növekvő ágazatról van szó, és bár már külföldön megszokottak az ilyen rendezvények, ezidáig itthon még nem találkozhattunk vele.

Nagy siker volt az első hazai Ecommerce Expo
forrás: Facebook

Az Ecommerce Expo volt az első olyan KKV esemény, ahol az e-kereskedelmi piac összes szereplője (logisztika, pénzügy, marketing, jog, IT stb.) képviseltette magát, mindezt ráadásul az ilyen rendezvényeken megszokott nagyobb résztvevői létszám mellett.

Így a szervezők ígérete szerint jövőre ismét megrendezésre kerül az Ecommerce Expo, amelyet a későbbiek folyamán fel szeretnének tenni a nemzetközi e-kereskedelmi térképre is.

 

A szervezőkről: Zajdó Csaba, a ShopRenter.hu, a WebShop Experts és az OptiMonk alapítója. Cégeivel a hazai e-kereskedelmi piac meghatározó szereplője 2006 óta. A mai napig több mint 2500 webáruház elkészítése fűződik a nevükhöz, köztük számos díjnyertes online bolt.

 

Hasonló hírek

Megmutatjuk: így lehet sikeres a startup

info

Hamarosan ránk omlik a pénzlavina

Edit

Osztrák-Magyar Üzleti fórum. Az ingatlanbefektetés, a turizmus és az építőipar hatalmas piaci esélyei hazai vállalkozások számára

info