Hirmagazin.eu
Főoldal » Nagy múltú kézilabdacsapat kap új csarnokot
Gazdaság

Nagy múltú kézilabdacsapat kap új csarnokot

Az új kollégium csak úgy jöhet létre, ha a meglévő kollégium homlokzati elemeit és belső válaszfalait teljesen visszabontják.

Már keresik a kivitelezőt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Kollégium és a hozzá tartozó kézilabdacsarnok tervezésére és megvalósítására. A jelenleg használt kollégiumépület megújul és mellé új csarnokot is kialakítanak, amivel két szabványos kézilabdapálya egyidejű használatát teszik lehetővé. A létesítményben így a városi tömegsport rendezvényeket, koncerteket és ünnepséget is meg tudják tartani.

A tervek szerint az épülő új sportcsarnok kiszolgáló épületeként fog funkcionálni az átalakított kollégium épülete. Az épület az akadémia sportfunkcióinak hátterét képezi:

  • kollégium,
  • irodák,
  • tárgyaló,
  • konyha,
  • valamint rehabilitáció funkciók kialakításával.

A megvalósításhoz a vázszerkezetig vissza kell bontani a létesítményt

Az épület földszintjén megmarad az étterem és a konyha funkció, a felső két szinten pedig szállásokat hoznak létre. Az új funkciók megvalósítása érdekében a meglévő kollégium homlokzati elemeit, valamint a belső válaszfalakat a vázszerkezetig visszabontják. Az épületben összesen 72 tanuló szállását biztosítják majd, szintenként 18 lakóegységgel melyben kétágyas szobák és vizesblokk kap helyet.

Az emeleti szinteken egy-egy 18 fős tanulószoba, továbbá egy-egy teakonyha épül. A földszint előadóterem 63 fő befogadására lesz alkalmas. Az étterem 60 főre, a konyha 300 adagra van méretezve a tervek alapján. A földszinten 4 iroda a rehabilitáció, 6 pedig az üzemeltetés és a karbantartás számára kerül kialakításra.

A tervezett csarnok két küzdőtérrel rendelkezik majd

A déli küzdőtéren mobillelátók lesznek és egy közel 1000 fős aréna. Az összecsukott mobillelátók mellett két szabvány méretű pályát alakítanak ki. Az északi küzdőtér egy szabvány kézilabda pálya lesz lelátó nélkül. A mérkőzéseket az emeleti galériáról követhetik majd a nézők. Ezek mellett öltözők, lelátók, büfék, vizes-, iroda-, és üzemeltetési helyiségek, szertárak és fitnesz helyiségek kapnak helyet a csarnokban.

A dunaújvárosi a magyar kézilabda egyik legeredményesebb klubja: 1999-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját; míg 1998-ban és 2016-ban a másik európai kupaküzdelmet, az EHF-kupát hódította el. Az ötszörös magyar bajnok és ötszörös magyar kupagyőztes 1999-ben a Klubcsapatok Európa-bajnokságában is az élen végzett.

magyarepitok

Hasonló hírek

Internetfelhasználó? Több joga van, mint gondolná

Edit

Ismét egy véleményvezér ügye zárult kötelezettségvállalással

Géza

BÉT – Növekvő forgalomban esett a BUX a héten

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------