Hirmagazin.eu
Főoldal » Nagy hangsúlyt fektetett az egyenlőségre Ursula von der Leyen az Európai Bizottság összeállításánál
Külföld

Nagy hangsúlyt fektetett az egyenlőségre Ursula von der Leyen az Európai Bizottság összeállításánál

Nyolc alelnöke és 18 biztosa lehet a novemberben hivatalba lépő Európai Bizottságnak (EB). Ursula von der Leyen az EB elnöke kedden mutatta be a testület tervezett összetételét.

Az MTVA tudósítója a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában elmondta, hogy Ursula von der Leyen a következő szavakkal mutatta be a leendő bizottság tagjait: „erősek és tehetségesek, férfiak és nők, tapasztaltak és fiatalok, Keletről, Nyugatról, Délről és Északról és a csapat minden tekintetben kiegyensúlyozott.”

Von der Leyen korábban kijelentette, hogy a nemek közötti egyenlőség kiemelten hangsúlyos a Bizottság összeállításánál, így a következő testületnek 13 női és 14 férfi tagja lesz. A tárcák elosztásánál a földrajzi egyensúly sem volt mellékes. Az elnök ezt azért tartotta fontosnak, mert nyáron az uniós csúcstisztségek közül Közép-Kelet Európának egy sem jutott.

„Az Európai Tanács 5 személyi döntést hozott úgy, hogy közben a közép-kelet európai régió érdekeit nem vette figyelembe, ezért volt nagyon fontos számomra, hogy megtaláljam az egyensúlyt, és az alelnöki helyeknél Európa minden térsége képviseltetve legyen. Így 3 közép-európai, a cseh, a szlovák és a horvát jelölt is megkapja az alelnöki pozíciót” – tette hozzá Ursula von der Leyen.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

euranet logo

kossuthradio

Hasonló hírek

A rendőrök is megdöbbentek: kegyetlen dolgot művelt óvodás fiával az apa

Mazsi

Bőröndben próbáltak Európába csempészni egy kisfiút

info

Erdőtüzek Spanyolországban – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------