Image default
Életmód hírek

Nagy bajban a hintából kizuhant Krisztofer családja: el kell hagyniuk az otthonukat, de elképzelésük sincs, hova tudnak költözni

Várpalota — Hiába van napról napra egyre jobban a várpalotai hintabaleset legsúlyosabb sérültje, Máthé Krisztofer (20), a szülei mégsem tudnak felhőtlenül örülni fiuk látványos gyógyulásának, ugyanis újabb nagy problémával kell megküzdeniük.

A családnak új otthon után kell néznie, mert a hajmáskéri albérletet, amelyben eddig éltek, eladta a tulajdonos, az új vevő pedig a mostaninál több pénzt akar kérni a hét gyermeket nevelő szülőpártól.

– Sajnos, nekünk szűkösek az anyagi lehetőségeink, pedig a párom éjjel-nappal dolgozik, hogy mindenünk meglegyen – kezdte Krisztofer édesanyja, Diána. – Hetek óta próbálunk új albérletet keresni, de mindenhonnan csak visszautasítást kapunk. Ahogy meghallják a hirdetők, hogy hét gyerekkel költöznénk, azonnal nemet mondanak. Pedig bárhol éltünk idáig, mindig rendesen fizettünk, és tisztaságot hagytunk magunk után. Csak abban bízom, hogy azért az utcára nem kerülünk! – csóválta a fejét elkeseredetten az édesanya.

Máthéék Krisztofer mellett még 6 gyereket nevelnek, a nagycsalád nehezen talál új albérletet /Fotó: Grnák László

Mint megírtuk, 2017. szeptember 2-án történt az a baleset, amely Máthé Krisztofer és szerettei életét örökre megváltoztatta: a várpalotai napokon egy 33 méter magas körhinta felső tartóeleme leszakadt, az akkor 18 éves fiú pedig 8 métert repült, majd a járdának csapódott. Krisztofer sokáig kómában volt, felépülésére az orvosok mindössze két százalék esélyt adtak, ám a fiú – csodával határos módon – a gyógyulás útjára lépett. Olyannyira, hogy tavaly télen már a kórházból is kiengedték, s azóta az édesanyja ápolja otthon. Segítséggel már a saját lábán is meg tud tenni pár lépést, a beszéddel azonban még gondjai vannak. Logopédusra lenne szüksége, Hajmáskéren viszont a szülők nem találtak olyan szakembert, aki házhoz menne.

– Szerencsére Krisztofer továbbra is szépen gyógyul, fantasztikus, milyen akarás van a fiamban. A következő lépés, hogy egy hetet Szegeden tölt majd egy rehabilitációs osztályon. Mellette most a kislányomért, Regináért aggódunk: kórházba került, valamilyen fertőzés van a szervezetében, amit az antibiotikumok sem tudnak kiirtani. Valamelyikünk állandóan ott van mellette – árulta el a gondok ellenére is mindig életvidám édesanya.

A kalapácshinta eltörött, a fiú pedig kizuhant az ülésből a betonra /Fotó: RAS-archívum

Kártérítésért perelnének

A rendőrség hosszú ideig vizsgálta a hintabaleset körülményeit, az ügy aktája jelenleg az ügyészségnél van. Krisztofer családja, amint a bírósági tárgyalás lezárul, kártérítési pert indít a hinta üzemeltetője ellen.

blikk

Hasonló hírek

Ezt akarják a férfiak a nőktől

Mazsi

Ma több órára leáll az útdíjfizetési rendszer

Géza

Mindennapi problémák a házasságban

Edit