Image default
Sporthirek

Nagy a tét, Storck nem hibázhat a záró meccseken

Csak látszólag nincs tétje a magyar labdarúgó-válogatott soron következő két világbajnoki selejtezőjének.

Habár a jövő évi vb-re már nem juthatunk ki, korántsem mindegy, milyen eredményeket érünk el Svájc és Feröer-szigetek ellen.

Storck jövője a tét

Bernd Storck kapott egy újabb esélyt, megbocsájtották neki az andorrai vereséget, de még egy blamát aligha néznek el neki. Mi jelent blamát?

Egy svájci vereség nem okozna földindulást, az viszont már annál inkább, ha három nappal később, Feröer-szigetek ellen sem nyernénk. Az október 10-i, budapesti mérkőzésen a döntetlen is elfogadhatatlan lenne, kizárólag a győzelem számít.

Ha a magyar csapat sikerrel zárja a selejtezőket, akkor Storck fellélegezhet, minden bizonnyal következő sorozatnak, a Nemzetek Ligájának is vele futnánk neki. Ellenkező esetben ismét a menesztése lenne a téma.

Fontos a harmadik hely

A papírforma alapján a keddi, feröeriek elleni meccsen a csoport harmadik helye lesz a tét. A vb-re már nem juthatunk ki, de rendkívül fontos lenne megőrizni a pozíciót. Tudniillik hatással lesz a novemberi világranglistára, amely a következő sorsolás miatt lesz fontos: az UEFA-együtthatók alapján rendezik négy csoportba azt az 55 válogatottat, amely szerepet kap a 2018 őszi Nemzetek Ligájában, ahonnan négy csapat jut ki az Eb-re.

Az UEFA által szervezett új viadal, mellett 2019 márciusa és novembere között hagyományos Eb-selejtezőket is rendeznek.

Megőrizni a szurkolók bizalmát

Abszolút egyedülálló, amit a magyar szurkolók a 2016-os Eb óta produkálnak. Gyakorlatilag az eredménytől függetlenül éltetik a csapatok, kizárólag az andorrai vereség után keltek ki a válogatott ellen.

Az oroszok és a portugálok elleni kudarc után is megtapsolták a csapatot, himnusszal búcsúztatták a vert sereget. Régen kevesebbért is a pokolba zavarták őket, idén azonban azt is elnézték Dzsudzsákéknak, hogy négy meccsen gólt sem szereztek. Tehát Svájc és Feröer ellen a szurkolók bizalma tét, fontos lenne megőrizni a soron következő tétmeccsekre.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Beijedt az MLSZ: pontlevonás fenyeget?

Mazsi

Pintér Kupa IV. forduló Kecelring

Edit

Visszaszámlálás

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------