Hirmagazin.eu
Főoldal » Nagy a felháborodás: Kamera előtt pusztult el 5 kis gólya Bogyiszlón
Állatvilág

Nagy a felháborodás: Kamera előtt pusztult el 5 kis gólya Bogyiszlón

Ezrek dühöngenek a Facebookon, mert a nézők szeme láttára öt kis gólya pusztult el Bogyiszlón, egy webkamera előtt. Az eső ugyanis felgyülemlett a madarak mesterséges fészkében. Az állatvédők szerint a Duna-Dráva Nemzeti Parknak meg kellett volna mentenie a fiókákat, de a szakembereknek más a véleményük. A témáról hatalmas vita bontakozott ki.

„Mennyit ér egy gólya élete?” – ezt a kérdést tette fel Marton András madármentő a Facebookon. A hosszú történetéhez egy sokkoló fotót is mellékelt: öt elpusztult fióka mellett gubbaszt a gólyamama. A szomorú eset Bogyiszlón történt, a mesterségesen egy villanyoszlopra épített gólyafészekben zajló eseményeket pedig már régóta követhetik az érdeklődők webkamerán.

Az elmúlt napokban drámai pillanatoknak lehettek tanúi az élő adás nézői: az eső ugyanis felgyülemlett a fészekben, a gólyamama pedig próbálta volna kimenteni a kicsiket, de a helyzet egyre reménytelenebbnek bizonyult.

Az öt kicsi hamar elpusztult, belefulladtak a vízbe. A madárvédő szerint lett volna esély a túlélésükre, ha kapnak engedélyt a kimentésükre. Az illetékes Duna-Dráva Nemzeti Park, a bogyiszlói önkormányzat és az állatvédő szervezetek is másképp vélekednek az alapvetően szomorú esetről.

A Ripost elérte az eset után ezrek által támadott Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatóságát is, hogy megtudja, mi a hivatalos álláspontjuk a történtekkel kapcsolatban. Závoczky Szabolcs elmondta: emberként, igazgatóként és állatvédőként is nagyon sajnálja a fiókákat és szüleiket,de emberi mulasztás nem történt, szerinte ez a természet rendje, amibe nekik nincs joguk beleavatkozni.

„Nem állíthatunk minden egyes fészekhez egy őrt, hogy felügyelje a madarakat. Nemrég arra is példa volt, hogy ugyancsak a természetes szelekció részeként halálra szurkáltak gólyaszomszédjai egy tojásokra vigyázó madarat. Ez természetes folyamat, ahogy a róka is elkapja az aranyos nyuszikat, a rókát pedig akár egy sas is elpusztíthatja, ha éhes”

– mondta  a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatója, majd hangsúlyozta: sokkal több engedélyeztetést, munkát és szakértelmet igényel gólyafészekből, pláne esőben és szélben kimenteni a fiókákat,mint azt a laikusok gondolnák.

Forrás, fotó: Ripost

Hasonló hírek

Póráz nélküli kutyák téptek szét egy rókát Budapesten

Mazsi

Apokaliptikus madárinvázió Texasban – VIDEÓ

Mazsi

Csapdába esett hódokat mentettek ki a csatornából Budapesten

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------