Hirmagazin.eu
Életmód hírek

Nagy a büszkeség a Gulyás családban: elbűvölte Ferenc pápát Vince ajándéka..

Nagy a büszkeség a Gulyás családban: ajándékot adhattak a pápának.

Kevés magyar kisfiú lehet olyan büszke és szerencse, mint a 7. életévét taposó Gulyás Vince Domonkos. A bicskei kisiskolás saját kézzel készített ajándéka ugyanis szó szerint elbűvölte a katolikus egyházfőt, Ferenc pápát. Ehhez persze, kellett Vince édesapjának, a Magyar Hang újságírójaként dolgozó Balázsnak a leleményessége is.

Vince és műve, a grafitceruzával készült Jézus / Fotó: BlikkVince és műve, a grafitceruzával készült Jézus / Fotó: Blikk

Legfrissebb életmódhírek, itt!

– Amikor biztossá vált, hogy a Szentatya Budapestre látogat, azonnal szervezni kezdtem az akkreditációmat a Vatikánnál, hogy rajta lehessek azon a repülőgépen, amely a pápát Budapestre, majd a Felvidékre szállítja – mesélte a Vasárnapi Blikknek a nem mindennapi történet előzményeit Gulyás Balázs. – Végül sikerrel jártam. Ezt megtudván, a két gyermekem, Vince és Luca azonnal rajzolni kezdett: a Jézus­kát alkották meg színes grafitceruzákkal, hogy ha találkozom „a pápa bácsival”, adjam neki oda.

Az apa bekereteztette a műveket és magával vitte azokat Rómába, ahonnan a pápai gép indult. Tudta ugyanis, ha valamikor, a repülőút alatt adhatja át az ajándékot. Az ilyen utaknak ugyanis szigorú protokollja van: a Szentatya ilyenkor végigsétál a gépen, köszöntve a vele utazó sajtómunkásokat. Ezt a pillanatot várta Balázs.

Legfrissebb életmódhírek, itt!

A nagy pillanat: az apa, Gulyás Balázs átadja az ajándékot a szentatyának / Fotó BlikkA nagy pillanat: az apa, Gulyás Balázs átadja az ajándékot a szentatyának / Fotó Blikk

– Amikor odaért hozzám, a köszöntés után azt mondtam neki: tudom, hogy rengeteg ajándékot szokott kapni, de az én „műtárgyam” más, mint a többi. És ebben a pillanatban nyújtottam is a gyerekek rajzait. „A Megváltót ábrázolja” – tettem hozzá magyarázatképpen. Ferenc pápa nevetésben tört ki, átvette, majd hozzátette: „A megfelelő helyen fogom tárolni” – folytatta az újságíró. A történtek óta a Gulyás család szárnyal a boldogságtól, ha erre a pillanatra gondol.

– Hívő emberként nagyon sokat jelentett ez nekem is – magyarázta az apa. – Volt lehetőségem egészen közelről figyelni a szentatyát. Előzetesen mindenki aggódott, hogy a műtétje után milyen állapotban lesz. Nos, ott, a gépen hihetetlenül kedves volt, az első embertől az utolsóig mindenkivel. A gyerekek katolikus iskolába járnak, gondolhatja, milyen „menők” lettek a srácok, amint híre ment az esetnek. Még engem is felkértek, hogy tartsak élménybeszámolót. Remélem, a gyerekeknek minimum egy-egy ötös jár ezért hittanórán – mosolygott a büszke apa.

Mi lesz a tárgyak sorsa?

Lapunk utánanézett, általában mi lesz a sorsa a pápának küldött ajándékoknak. Nos, a világ minden pontjáról számolatlanul küldött tárgyakat a Vatikáni Múzeum erre a célra fenntartott raktárában helyezik el. Más azonban a helyzet a személyesen átadott dolgokkal, ezek sorsáról mindig a Szentatya dönt.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Breaking: lemondott Erdei Zsolt

Géza

Szívszorító! 4 éves kislány csontvelője menti meg bátyja életét

Edit

Ezekkel a számokkal lehetett volna elvinni az ötös lottó főnyereményét

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------