Image default
Külföld

Nagy a baj a Boeingekkel: ismét kényszerleszállást kellett végrehajtania egy repülőgépnek

Kényszerleszállást kellett végrehajtania egy Boeing 737-es MAX 8 típusú repülőgépnek Amerikában.

A Kaliforniába tartó gép hajtóműve hibásodott meg, így vissza kellett fordulnia OrlandóbaA repülőn csak a személyzet tartózkodott, szerencsére nem történt személyi sérülés – közölték a hatóságok.

A Southwest Airlines légitársaság szóvivője közölte, hogy a gépet az orlandói szerelőműhelyükben átvizsgálják.

Miután világszerte megtiltották a Boeing 737 MAX 8 és MAX 9 típusú gépek repülését, egy dél-kaliforniai reptérre kezdték összegyűjteni ezen típusú repülőket. Ide tartott az érintett Boeing 737-es MAX 8 típusú gép is, amikor a hajtóműve meghibásodott. A repülőgépek átszállítását ugyanis engedélyezték, ám utasokat már nem szállíthatnak a korábban történt két baleset miatt.

Március 10-én zuhant le az etióp légitársaság Boeing 737 MAX 8 típusú gépe, mely 157 utas életét követelte, s a gép fekete dobozának adatai kísérteties hasonlóságot mutattak a tavaly októberben lezuhant indonéziai Lion Air társaság Boeingjével, amelyen 198-an utaztak és vesztették életüket.

A orlandói kényszerleszállást vizsgálja a szövetségi légügyi hatóság (FAA), de tájékoztatásuk szerint ennek az esetnek nem volt köze a két légi szerencsétlenség okaként gyanított szoftverhibához.

(HVG)

Fotó: Northfoto

Hasonló hírek

Rendkívüli állapot több helyen az Egyesült Államokban

info

Több mint 1800 áldozat Nepálban

info

Óriási fordulat a 4 éve eltűnt maláj utasszállító ügyében

Mazsi