Hirmagazin.eu
Főoldal » Munkavállalók figyelem! Így lehet eltérni a munka törvénykönyvétől a dolgozó hátrányára..
Életmód hírek

Munkavállalók figyelem! Így lehet eltérni a munka törvénykönyvétől a dolgozó hátrányára..

A felek a munka törvénykönyve (Mt.) szerint – erre irányuló írásbeli megállapodásuk alapján – adott rendelkezéstől a munkavállaló hátrányára is eltérhetnek.

Ha a munkáltató okosan él ezekkel a lehetőségekkel, akkor anélkül tudja a cég sajátosságaihoz igazítani az együttműködést, hogy a munkavállalót ténylegesen hátrány érné.

Az új koronavírus következményeként adott munkakörök esetén különösen felértékelődtek az alábbi lehetőségek.

Felmondás – átmeneti röghöz kötés

A munkavállalói felmondás esetén a felmondási idő harminc nap, míg a munkáltató felmondásakor a munkaviszonyban töltött idő arányában meghosszabbodik, legfeljebb hatvan nappal. A törvény ezen főszabályhoz képest lehetőséget kínál arra, hogy a felek ennél hosszabb tartamú felmondási időben állapodjanak meg, mely maximuma hat hónap lehet.

Megállapodásban szabályozható az is, hogy a munkaviszony felmondással nem szüntethető meg, legfeljebb a munkaviszony kezdetétől számított egy évig. Itt arra kell ügyelni, hogy ez a kötelezés mindkét félre vonatkozzon.

A felmondási jog korlátozása indokolt lehet olyan esetben is, ha kiemelt érdek fűződik ahhoz, hogy ugyanaz a személy lássa el az adott munkakört minimum egy évig, ilyen például az iskola- vagy óvodapedagógusi munkakör.

Szabadság kiadása

A szabadságot a törvény előírása szerint úgy kell kiadni, hogy a munkavállaló naptári évenként egy alkalommal, legalább 14 egybefüggő napra (azaz beleszámít a heti pihenőnap, a munkaszüneti nap, az egyenlőtlen munkaidő-beosztás szerinti szabadnap) mentesüljön a munkavégzési és rendelkezésre állási kötelezettsége alól. Ha a munkáltató ezt nem tudja megoldani, alternatíva lehet, ha – hozzájárulás esetén – megállapodik a munkavállalóval abban, hogy e szabály a munkaviszonyukban nem kerül alkalmazásra.

A szabadságot az esedékességének évében kell kiadni. Amennyiben azonban a munkavállaló hozzájárul és a munkáltatóval az adott naptári évre külön megállapodást köt, az életkor szerint járó pótszabadságot az esedékesség évét követő év végéig adhatja ki.

Kiköthetik a felek azt is, hogy a munkavállaló bizonyos időszakban (kivéve az évi 7 munkanapot) nem kezdeményezheti szabadság kiadását.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Viszlát kis angyal! Egy baba, akit szülei megöltek a drogok miatt!

Mazsi

„Mindhalálig zenélni fogok” – Bergendy István az utolsó pillanatig hű maradt ígéretéhez – galéria

Géza

Ez a 7 átok ül minden házasságon, kivétel nincs!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!