Hirmagazin.eu
Főoldal » Műkézre gyűjt, hogy szakács lehessen a magyar fiú
Életmód hírek

Műkézre gyűjt, hogy szakács lehessen a magyar fiú

“Csak előre!” – vallja Gál Zoltán, aki fél éve egy brutális baleset miatt elvesztette mint a két kézfejét, mégsem adta fel az álmait. Mint mondta: az élet lelassította, megtorpant, de újratervezte magát és felállt.

Mintha nem történt volna semmi, úgy éli az életét a kézfejét elvesztő Gál Zoltán. Elképesztő magabiztosság és jókedv jellemző a korábban séfként dolgozó fiatalra, akit elgázolt egy villamos a budapesti Boráros téren. Bár a tragédia megnehezíti az életét, ő nem szeretné feladni álmai munkáját, a főzést. Ehhez viszont szüksége van segítségre – most műkézre gyűjt.

Műkézre gyűjt, hogy szakács lehessen a magyar fiú

A korábban szakácsként dolgozó 26 éves fiatal mindent megtesz azért, hogy megszerezze a protézist, hogy ismét tizenkét órában talpon lehessen egy étteremben, és megfőzhesse vendégeinek a legfinomabb ételeket.

Bár fél év telt el azóta, a baleset minden pillanatára emlékszik.

– Aznap nem volt semmi sem rendben, éreztem, hogy valami baj van velem. A legegyszerűbb munkafolyamat sem úgy sikerült, ahogy mindig. Mindig hajnali 1 óra környékén szoktam elhagyni a munkahelyemet, az éttermet, de most valamiért este 11 volt, amikor elindultam haza.

Éppen a Boráros térnél akartam átkelni a villamos síneken, amikor megbotlottam és beestem. Amikor négykézlábra támaszkodtam és oldalra néztem, láttam magam mellett a villamost.

Görgetett maga előtt és beszorultam alá. Amikor magamhoz tértem, éreztem, hogy nagy a baj. Sikerült kikúsznom alóla, de láttam, hogy ömlik belőlem a vér, és a kezem szétroncsolódott – emlékezett vissza a tragédiára Zoli.

Műkézre gyűjt, hogy szakács lehessen a magyar fiú 2

A fiatal séf szeretné felvenni a villamosvezetővel a kapcsolatot, mert úgy értesült róla, hogy őt is nagyon megrázta az eset és információi szerint sokáig nem is volt munkája.

– Azért szeretném látni őt, hogy megbeszéljük azt, ami történt velünk. Én egyáltalán nem haragszom rá, hiszen nem tudta volna elkerülni a balesetet

– mosolygott Zoli.

A séf most műkezekre gyűjt. Nincs egyszerű dolga, mert egy profi protézis akár 15 millió forintba is kerülhet. Ám addig sem hanyagolja a főzést, amíg eléri a célját, hiszen amikor csak tud, otthon is a tűzhely mögé áll és alkot – kézfejek nélkül. – Imádok főzni, ezért elképzelhetetlen, hogy ne használjam otthon a konyhát. A könnyű dolgokat megcsinálom, levest főzök és csirkét is aprítok – már ez boldoggá tesz!

Műkézre gyűjt, hogy szakács lehessen a magyar fiú 3

Zoli elmondta, hogy számára is elképesztő, de mostanában megőrülnek érte a nők: rengetegen szeretnének vele ismerkedni a balesete óta. Mint mondja, azóta nagyon sok jókívánságot kapott, amiért nagyon hálás. Reméli, ha mással is hasonló történik, erőt merít a példájából, és képes lesz büszkén sétálni az utcán. Éppen úgy, ahogyan ő is teszi.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Ez nagyon fontos: így tisztítsd ki a mikródat a koronavírus-járvány idején

Géza

Ötnapos léböjt az egészségért

info

Katonáink biztosították, hogy gyermekeink biztonságos környezetben tanulhassanak az iskolákban – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!