Főoldal > Hírek > Szabadidő > Programinfó > Mr.Goulash is fakanalat ragad a Szolnoki Gulyásfesztiválon!

Mr.Goulash is fakanalat ragad a Szolnoki Gulyásfesztiválon!

Hirdetés

hirmagazin_2015-09-02_075831
Szeptember 12. és 13. között rendezik meg Magyarország legnagyobb gulyásfesztiválját Szolnokon. Az eseményre rengetegen érkeznek az ország különböző pontjairól és határainkon túlról is, hogy megmutassák főzőtudományukat. A fesztivál egyik hazajáró fellépője az alföldi betyárbanda, a BODRI és a Miskakancsó akik Mr.Goulash vezetésével egy különleges produkcióval készülnek a rendezvényre.

A Szolnoki Gulyásfesztiválon idén is közel 500 bográcsban rotyognak majd a különböző tájegységek szokásai szerint elkészített ételek.Az ország egyik legjelentősebb gasztro-kulturális hagyományőrző rendezvényére a tavalyi látogatottság alapján 40-50.000 érdeklődőre számítanak. A három napos fesztiválon természetesen idén is lesz gulyásfőző verseny, valamint izgalmas produkciók, fellépő művészek teszikteljessé az élményt.

hirmagazin_2015-09-02_075940

A szolnoki BODRI és a Miskakancsó együttes szombati koncertje egybenősbemutatója a legújabb, „Erdélytől távol” című daluknak. Az amúgy bulisska-folk-magyar nótákat játszó csapat ezzel lírikus hangvételű nótával kedveskedikerdélyi barátainak, hiszen több főzőcsapat és gasztronómiai szakmai küldöttség is érkezik majd onnan, illetve a zenekar énekese is erdélyi származású.

A BODRI és a Miskakancsó zenekar tagjai egyébiránthagyományőrzéssel is foglalkoznak: a zenekar évek óta kötődik a Szolnoki Gulyásfőző Fesztiválhoz, nem csak egy hivatalos dallal és koncertjeikkel gazdagítják az eseményt, de részt vesznek a háttérmunkálatokban, kisfilmeket forgatnak a gulyás titkairól, és ha kell maguk is beszállnak a főzésbe. Együnk, igyunk és mulassunk egy jót szolnoki Tiszaligeten szeptember 11. és 13. között!  

Forrás: delina;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: