Image default
Életmód hírek

Mozgással az egészségért (A cikk videót tartalmaz)

Együtt tornázott ma Magyarkanizsa apraja-nagyja. A testmozgás világnapja alkalmából Mozgással az egészségért elnevezéssel tartottak rendezvényt a városháza előtti parkban az egészségház szervezésében.

Az eseményen a legkisebbeket aszfaltrajzolással, közös zenés tornával és orvosbohócokkal szórakoztatták a szervezők, majd bemutatták nekik a helyszínre vezényelt mentőkocsi belsejét is.

Az egészségügyi intézmény az akcióval az aktív mozgás előnyeire, annak jótékony, egészségmegőrző és betegségmegelőző hatására hívta fel a figyelmet. Gyólay Karolina, igazgató, Magyarkanizsai Egészségház: „Itt különösen a krónikus betegségekre gondolok, tehát a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, a cukorbetegségre, de némely rákos megbetegedéseket is elkerülhetünk. Ugyanakkor a mentális egészségünkre is nagyon pozitívan hat.”

A közös tornán ott voltak a községi önkormányzat dolgozói is. Vass Zoltán, ifjúsági- és sportmegbízott, Magyarkanizsa: „Én azt hiszem, hogy amikor ennyi gyermeket látunk, akkor mindannyian hihetjük azt, hogy van jövőnk és van értelme a munkánknak, amit végzünk.”

Magyarkanizsa polgármestere mögött két évtizednyi aktív sportolói múlt áll. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Könnyebben megy a tanulás, a szabadidő eltöltése, van, amivel lefoglalja a gyerek, a fiatal magát, van, ahol levezesse az energiáit, úgyhogy nagyon fontosnak tartom, hogy most így közösen, egészségügy, oktatás, önkormányzat, mindenki közösen felhívja arra a figyelmet, hogy a mozgással, az egészséges életmóddal fontos foglalkozni.”

Bizony fontos, mert a Magyarkanizsai Egészségház adatai szerint a község lakosságának csak 8,8 százaléka sportol rendszeresen, ez pedig az emberek egészségi állapotán is meglátszódik.

Forrás: pannonrtv.hu

 

Hasonló hírek

Melyik évszaktípusba tartozol? – Nyár

info

Minden amit a Valentin napról tudnia kell

info

Titkos információkat szivárogtattak ki a légiutaskísérők

Mazsi