Image default
Külföld

Moszkva üdvözölte Kim és Donald hétvégi találkozóját

Oroszország üdvözli Kim Dzsongun észak-koreai vezető és Donald Trump amerikai elnök június 30-án Panmindzsonban tartott találkozóját – közölte hétfőn a moszkvai külügyminisztérium.

Az orosz diplomáciai tárca kiemelte: Moszkva különösen azt tartja kedvezőnek, hogy a találkozón a két ország vezetője megállapodott a munkaszintű kapcsolatok továbblendítéséről.

Az orosz külügyminisztérium szerint Washington és Phenjan, illetve Szöul és Phenjan kapcsolatainak normalizálása elengedhetetlen részét képezi az atomfegyver-mentesítésnek és a Koreai-félsziget egyéb problémái rendezésének, ahogyan az a 2017-es orosz–kínai „útitervben” is le van fektetve.

A minisztérium állásfoglalásában meggyőződését fejezte ki, hogy ennek a célnak az elérése az érintett felek fokozott erőfeszítését, valamint a politikai-tárgyalási folyamat multinacionális jellegének erősítését követeli meg. Hozzátette: Oroszország folytatja szoros együttműködését a kulcsfontosságú partnerekkel a Koreai-félszigeten kialakult helyzet átfogó rendezése érdekében.

vasárnapi találkozóval Trump lett az első olyan amerikai elnök, aki hivatali ideje alatt észak-koreai földre tehette a lábát a demilitarizált övezetben Kim Dzsong Unnal tartott találkozó alkalmából, a két fél pedig megegyezett, hogy újrakezdik az észak-koreai nukleáris leszerelést célzó tárgyalásokat.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Megölték az al-Kaida egyik magas rangú vezetőjét Tunéziában

Mazsi

A bevándorlásellenes politika teremthet biztonságot Európának

Géza

Gyakorlatilag lezárul a balkáni migránsútvonal

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------