Hirmagazin.eu
Főoldal » Moszkva elfogadhatatlannak tartja Merkelék vádjait
Külföld

Moszkva elfogadhatatlannak tartja Merkelék vádjait

Moszkva elfogadhatatlannak tartja azt, hogy Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő követeli Oroszországtól a Kercsi-szorosnál elfogott ukrán tengerészek szabadon engedését, és krími jogsértésekkel vádolja.

Az orosz külügyminisztérium szombaton közleményében reagált arra, hogy előző nap Merkel és Macron közös közleményben felszólította Oroszországot az ukrán tengerészet szabadon bocsátására, és arra, hogy gondoskodjon a tengerszoros szabad átjárhatóságáról. Merkel és Macron nagyon szerint nyugtalanító az emberi jogok helyzete a nemzetközi jog megsértésével Oroszországhoz csatolt Krím félszigeten, és az is, hogy Oroszország katonai erőt alkalmaz az Azovi-tenger bejáratát alkotó Kercsi-szorosnál, és ezzel ellenőrzése alá vonja az Azovi-tengert.

Az orosz külügyminisztérium szerint sajnálatra méltó a közleménynek az a része, amelyben Berlin és Párizs „ellentmondást nem tűrő hangon vádolja Oroszországot valamifajta emberi jogsértésekkel a Krím félszigeten, a feszültség növekedésével az Azovi-tegeren és a Kercsi-szorosban, és elfogadhatatlan követeléseket fogalmaz meg”.

„Ami pedig a Kercsi-szoros átjárhatóságát illeti, az orosz fél a továbbiakban is szavatolni fogja a hajózhatóság szabadságát a térségben a hatályos orosz-ukrán megállapodásokkal, a belső jogrend és a vonatkozó nemzetközi normákkal összhangban, természetesen figyelembe véve a valós biztonsági kockázatokat, fenyegetéseket és esetleges provokációkat Ukrajna és nyugati barátai részéről” – áll az orosz külügyminisztérium közleményében.

November 25-én a Fekete-tengeren, a Kercsi-szoros közelében, a Krím partjaitól 13-14 tengeri mérföldre az orosz parti őrség tüzet nyitott három kisebb ukrán hadihajóra, amelyeket elfoglalt, a 24 főnyi legénységük ellen pedig tiltott határátlépés címén eljárást indított.

A moszkvai külügyminisztérium felszólította Oroszország „partnereit”, hogy ne mérjenek kettős mércével, és ahelyett, hogy kioktatják Oroszországot, fordítsanak nagyobb figyelmet inkább arra, hogy Kijev szembeötlően és durván megsérti azokat az emberi és szabadságjogokat, amelyek érvényesítésére a Nyugat gondot fordít. A külügyminisztérium emlékeztet arra, hogy az ukrán hatóságok fogva tartják a márciusban „kalózmódszerekkel” elfogott Nord halászhajó kapitányát, a hajóját pedig teljesen törvénytelenül áruba bocsátották, alaptalanul tartják fogva Herszon kikötőjében a Mehanyik Pogogyin nevű olajszállító hajót a legénységével együtt, illetve május óta sínylődik ukrán börtönben Kirill Visinszkij orosz újságíró, akit kizárólag azért üldözik, mert végezte a munkáját.

Moszkva arra is felhívja Merkel és Macron figyelmet, hogy a „kijevi rezsim” még mindig nem nevezte meg azokat, akik felelősök a kijevi Majdanon 2014 februárjában végrehajtott „kivégzésekért”, az ogyesszai szakszervezeti központ több tucat halálos áldozatot követelő felgyújtásáért, illetve a mariupoli gyilkosságokért 2014 májusában. Sérelmezi továbbá, hogy az ukrán hatóságok a legdurvábban beavatkoznak a vallási életbe, és eltiporják a kisebbségek, elsősorban az orosz ajkúak jogait.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

A bíróság megtiltotta egy texasi kórháznak, hogy lekapcsolja a gépekről a szívbeteg, 11 hónapos kislányt – VIDEÓ

Mazsi

Átrobogott Japán nyugati része felett a Krosza trópusi vihar

Géza

Saját családját lökte le a szikláról a kegyetlen férfi!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!