Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Most nem úszhatja meg a börtönt Győzike

forrás: M1 Híradó

Az ismert médiaszemélyiséget költségvetési csalás és sikkasztás miatt csütörtökön ismét gyanúsítottként hallgatták ki a Nemzeti Adó és Vámhivatal Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának pénzügyi nyomozói.

A gyanú szerint 2014 nyarától mostanáig több nagy értékű személyautót hozott be külföldről, majd azokat több cégen keresztül eladta, az értékesítéshez kapcsolódó közterheket azonban nem fizette meg.

Mivel a terhére rótt bűncselekményeket a korábbi ügyében kikötött próbaidő alatt követhette el, így már csak letöltendőt kaphat és végrehajtják a több, mint másfél éves felfüggesztett büntetését is.

Gáspár Győzőt 2013 októberében a Balassagyarmati Törvényszék adócsalás miatt jogerősen egy év nyolc hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Vagyis a mostani gyanúsításban szereplő bűncselekményeket Gáspár Győző a próbaidő alatt követhette el.

Bérces Viktor büntetőjogász, egyetemi adjunktus a hirado.hu-nak azt mndta, hogy ilyen esetekben a bíróságok már letöltendő börtönbüntetést szabnak ki, egyben automatikusan elrendelik a felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.

– Arra semmiképpen sem számíthat, hogy újra kiszabnak vele szemben egy felfüggesztett szabadságvesztést – fogalmazott.

Gáspár Győző mellett a testvére és három társuk is gyanúsított. A pénzügyi nyomozók azt is vizsgálják, hogy fennállt-e a gyanúsítottak között a bűnszövetség. Ez esetben ugyanis a büntetési tétel 2 évtől 8 évig terjed. Mivel Gáspár Győzőt a költségvetési csalás mellett 50 milliós sikkasztással is gyanúsítják, nála a halmazati büntetés felső határa 10 és fél év. Ehhez jön még az egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtása.

Most nem úszhatja meg a börtönt Győzike

Hasonló hírek

Frontális ütközésben meghalt egy férfi Nagykanizsán

info

Súlyos baleset a gödöllői oviban: rádőlt a fa, életveszélyben van

Mazsi

A törvénytelen meggazdagodást választotta, lebukott! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza