Hirmagazin.eu
Főoldal » Most már biztos: Lezárják a Délit, nagy változásokra készülhetnek az utasok
Belföldi hírek

Most már biztos: Lezárják a Délit, nagy változásokra készülhetnek az utasok

Halaszthatatlan karbantartási munkákat végeznek a pályaudvaron a szakemberek október elejétől két héten át!

Az október 4-17-ig teljesen lezárják a Déli pályaudvart, mert a vágányokon, a peronokon, a váltókon, a forgalomirányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton és az alagútban olyan munkálatokat kell végezni, amelyeket kizárólag a vonatforgalom teljes szünetelése mellett lehetségesek – mondta az InfoRádiónak a MÁV-csoport helyettes szóvivője.

Urbán Attila megerősítette, hogy

jelentős menetrendi változásokra kell számítaniuk az utasoknak,

ezek főként a Budapest – Győr – Tatabánya, a Budapest – Székesfehérvár, a Budapest – Pusztaszabolcs – Pécs vonalakat és egyes mellékjáratokat érintik. A kelenföldi állomást a Déli pályaudvarral a munkálatok ideje alatt a BKK járatai kötik majd össze.

Az elővárosi vonatok, egyes gyorsított szerelvények és InterCity-járatok Kelenföldig közlekednek és onnan indulnak, a vasárnapi munkarend szerinti, a Budapest – Győr elővárosi gyorsított vonatok végállomása pedig a Keleti pályaudvar lesz.

A Pusztaszabolcs – Budapest vonal korszerűsítési munkálatai miatti változások továbbra is érvényben lesznek, így az S40-s és S42-es vonalok továbbra sem érintik a Kelenföld és Érd felső közötti megállóhelyeket. Az S36-os és G43-as vonatok változatlanul Kőbánya – Kispest – Tárnok – Martonvásár, illetve Kőbánya – Székesfehérvár között szállítják az utasokat.

Bővebb információ a MÁV-csoport honlapján érhető el.

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója korábban arról beszélt, hogy a Déli pályaudvarról nem költöztetik el a vasútüzemet. A cégvezető is megemlítette az októberi nagy karbantartást. Mint mondta, teljesen átvizsgálják és kijavítják a felsővezeték-hálózatot, a biztosítóberendezéseket, és korszerűsítik az utastájékoztató rendszert.

Nyitókép: Faluldi Imre
Forrás: infostart.hu

Hasonló hírek

Orbán Viktor: Budapest kész megragadni az esélyt az olimpia megrendezésére

Edit

Egy ötnapos csecsemő kálváriája – reagáltak a mentősök

Edit

Felminősítette Magyarországot a Standard & Poor’s

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!