Főoldal » Most már biztos: ez a gyümölcslé csökkenti a magas vérnyomást
Egészség - betegség

Most már biztos: ez a gyümölcslé csökkenti a magas vérnyomást

Tud­tad, hogy az egy­szerű meggylé akár 7 szá­za­lék­kal is csök­kent­heti a vér­nyo­má­so­dat? Ez pedig azt je­lenti, hogy a stroke és a szív­be­teg­sé­gek sok­kal ki­sebb koc­ká­za­tá­val kell szem­be­néz­ned!

Egy új kutatás szerint a meggylé majdnem olyan jó hatással van a vérnyomásra, mint a gyógyszerek. A kutatás azon résztvevőinél, akik napi 60 ml meggylé-koncentrátumot ittak vízzel hígítva, három órán belül 7 százalékos vérnyomáscsökkenést mértek. Az ilyen mértékű csökkenés 38 százalékkal veti vissza a stroke és 23 százalékkal a szívbetegség rizikóját. Azok a betegek, akik a magas vérnyomásuk csökkentésére gyógyszert szedtek, hasonló eredményeket tapasztaltak.

Most már biztos ez a gyümölcslé csökkenti a magas vérnyomást

A vizsgálatban 15, kezdődő magas vérnyomással diagnosztizált személy vett részt, akik vagy meggylevet, vagy hasonló ízű placebo italt kaptak.

A kutatók szerint a meggylé hatása annak köszönhető, hogy nagyon sok benne a fenolsav, egy természetes antioxidáns hatású vegyület. Amikor ennek mennyisége komolyabb értéket ér el a vérben, akkor a vérnyomás visszaesik.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Zsibbad, ég, tompán fáj a lába? Ez van mögötte

Géza

10 legjobb élelmiszer, amiben rengeteg probiotikum van

Mazsi

Egyszer volt, hol nem volt, avagy hogyan segítenek a mesék a gyógyulásban

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------