Hirmagazin.eu
Főoldal » Most már biztos: 2024-ben újra ember lép a Holdra – VIDEÓ
Csillagászat, űrkutatás

Most már biztos: 2024-ben újra ember lép a Holdra – VIDEÓ

Úgy tűnik, az űrhivatal komolyan vette Trump elnök utasítását, miszerint 2024-ig ismét embert kell küldeni a Holdra. A szakemberek gőzerővel kezdtek dolgozni a projekten.

Azon szerencsések közé tartozunk, akik ismét látni fogják, amint ember sétál majd a Holdon, ugyanis Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi elnöke még áprilisban arra utasította a NASA-t, hogy 2024-ig ismét juttasson ember a Holdra.

“Elnökségem alatt helyreállítjuk a NASA nagyságát, és visszatérünk a Holdra, majd eljutunk a Marsra is… – mondta az elnök.

A mostani Holdutazás azonban egészen más lesz, mint az ötven évvel ezelőtti holdprogram. Az asztronautákat már egy egész halom felszerelés fogja várni a landolási zónában, amit a Nasa által a napokban kiválasztott három cég juttat majd fel égi kísérőnkre.

Az Astrobotic, az Intuitive Machines és az Orbit Beyond 70 és 100 millió dollár közötti összegeket fog kapni, hogy megépíthesse saját űrszondáját, amellyel a tudományos kísérletekhez és technológiai demonstrációkhoz szükséges holmikat fogják majd felvinni. Első körben az Orbit Beyond űreszköze startol 2020 szeptemberében, míg a másik két cég 2021 nyarán kerít sort a fellövésre.

Azt már biztosan tudni, hogy a felszerelések közt lesznek modern Holdjárók is… 

A Holdon első lépésként egy Gateway nevű űrállomást fognak felépíteni, amely a későbbiekben állandó bázisként fog szolgálni a Holdra, valamint a Marsra tartó asztronauták számára.

Forrás, fotó : Ripost

Hasonló hírek

Az iszlám szélsőségesség kialakulása nem a vallási meggyőzéssel kezdődik egy osztrák szociológus szerint

info

Az utóbbi évek leglátványosabb csillaghullása jön

Edit

Égi kalendárium: 2017. szeptember

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------