Image default
Csillagászat, űrkutatás

Most már biztos: 2024-ben újra ember lép a Holdra – VIDEÓ

Úgy tűnik, az űrhivatal komolyan vette Trump elnök utasítását, miszerint 2024-ig ismét embert kell küldeni a Holdra. A szakemberek gőzerővel kezdtek dolgozni a projekten.

Azon szerencsések közé tartozunk, akik ismét látni fogják, amint ember sétál majd a Holdon, ugyanis Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi elnöke még áprilisban arra utasította a NASA-t, hogy 2024-ig ismét juttasson ember a Holdra.

“Elnökségem alatt helyreállítjuk a NASA nagyságát, és visszatérünk a Holdra, majd eljutunk a Marsra is… – mondta az elnök.

A mostani Holdutazás azonban egészen más lesz, mint az ötven évvel ezelőtti holdprogram. Az asztronautákat már egy egész halom felszerelés fogja várni a landolási zónában, amit a Nasa által a napokban kiválasztott három cég juttat majd fel égi kísérőnkre.

Az Astrobotic, az Intuitive Machines és az Orbit Beyond 70 és 100 millió dollár közötti összegeket fog kapni, hogy megépíthesse saját űrszondáját, amellyel a tudományos kísérletekhez és technológiai demonstrációkhoz szükséges holmikat fogják majd felvinni. Első körben az Orbit Beyond űreszköze startol 2020 szeptemberében, míg a másik két cég 2021 nyarán kerít sort a fellövésre.

Azt már biztosan tudni, hogy a felszerelések közt lesznek modern Holdjárók is… 

A Holdon első lépésként egy Gateway nevű űrállomást fognak felépíteni, amely a későbbiekben állandó bázisként fog szolgálni a Holdra, valamint a Marsra tartó asztronauták számára.

Forrás, fotó : Ripost

Hasonló hírek

Az ételek kalóriatartalmát is megmondja a kínai “okos” evőpálcika

info

A Naprendszer hasonmására bukkanhattak csillagászok

Edit

Ami ma történik, azt csak egyszer láthatja az életben, úgy hogy elő a telefonokat, fényképezőgépeket! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------