Hirmagazin.eu
Főoldal » Most különösen lényeges jelentősége van az unokázós csalók elfogásának, mert az idősek, ebben a veszélyhelyzetben, nagy “terhet cipelnek”! – videó
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Most különösen lényeges jelentősége van az unokázós csalók elfogásának, mert az idősek, ebben a veszélyhelyzetben, nagy “terhet cipelnek”! – videó

5 helyszínen, 7 fő unokázós csalót fogtak el rendőreink! Köszönjük!

Öt férfi és két nő csuklóján kattant a bilincs a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak, a Pápai Rendőrkapitányság rendőreinek és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közös, összehangolt akciójában.

A Győri Rendőrkapitányságon 2019. december 16-án indult nyomozás ismeretlen elkövetővel szemben, aki Győrben egy idős asszonyt hívott fel telefonon az unokájának kiadva magát azzal, hogy balesetet szenvedett, ezért pénzre lenne szüksége. A telefonhívást követően az idős nő több mint másfél millió forintot adott át a lakásán megjelenő ismeretlennek.

Néhány hét elteltével a csalók Pápán próbálkoztak egy másik idős embernél. A trükk ugyanaz volt, mint a korábbi esetben: az unokaként telefonon bemutatkozó férfi szintén egy balesetre hivatkozva csalt ki a gyanútlan nagyszülőtől több millió forintot. A fenti bűncselekmények után 2020 februárjában, két egymást követő napon kapuvári és balatonalmádi időseknek telefonáltak az ismeretlen elkövetők a korábbiakban már jól bevált történettel. Mindkét helyről nagyobb összegű készpénzt vittek magukkal.

A fenti ügyekben – adatgyűjtések és a tanúkihallgatások alapján – a nyomozók látókörébe került egy több személyből álló elkövetői kör, az úgynevezett futárok, akiket a gyanú szerint külföldi hívószámú telefonokról irányítanak.

A konkrét bűncselekmények elkövetőit, valamint feltételezett segítőiket 2020. április 15-én – beazonosításukat követően – öt pápai helyszínen összehangolt akció keretében fogták el a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, a Győri és a Kapuvári Rendőrkapitányság nyomozói, valamint a Pápai Rendőrkapitányság rendőrei.

A nyomozás során információ merült fel arra, hogy a hét gyanúsítható személy egyikénél esetleg fegyver is található, ezért két helyszínen a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is részt vett a csalók elfogásában. Az egyenruhások házkutatásokat tartottak, amelynek során a bűncselekményhez használt tárgyakat, iratokat és eszközöket, valamint a vagyonvisszaszerzés érdekében készpénzt foglaltak le.

A közel 100 rendőr részvételével végrehajtott akcióban az öt férfit és két nőt a Győri, valamint a Kapuvári Rendőrkapitányságra előállított három férfit – őrizetbe vételük mellett – csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók.

A többiek elszámoltatása jelenleg folyamatban van.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

ATV: Belső vizsgálat indul az MSZP-ben az „álmentős” videó miatt

Géza

Korábbi kamionbaleset műszaki mentése befejeződött a 8-as számú főúton

Géza

Tegnap este megszúrtak egy nőt a Tömő utcában Budapesten, a rendőrök nagy erőkkel keresik az elkövetőt

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!