Hirmagazin.eu
Főoldal » Most közölték a gyászhírt: elhunyt a Piramis legendás zenésze
Belföldi hírek

Most közölték a gyászhírt: elhunyt a Piramis legendás zenésze

Életének 66. évében elhunyt Gallai Péter, a Piramis zenekar billentyűse -– közölte Facebook-oldalán a gyászhírt a legendás magyar zenekar.

„Szomorúan tudatjuk mindenkivel, hogy Gallai Péter ma éjszaka álmában elhunyt. Péter a Piramis zenekar billentyűse, énekese, szerzője, a zenekar örökös tagja. Döbbenten és mély megrendüléssel fogadtuk a hírt, osztozunk családja fájdalmában.

A szombati Várkertes koncertünkön megemlékezünk róla. ‘Szállj fel magasra!’ PIRAMIS zenekar: Pinyó, Janó, Csoki, Vöri, Bence, Vilma” – írták a bejegyzésben.

Szomorúan tudatjuk mindenkivel, hogy Gallai Péter ma éjszaka álmában elhunyt. Péter a Piramis zenekar billentyűse,…

Közzétette: Piramis zenekar – 2019. szeptember 16., hétfő

Gallai Péter 1953-ban született Budapesten. Képzett zenész volt, 1971-ben alapította meg első zenekarát, 1974-ben végzett a Konzervatóriumban. Első sikeres együttese a Nautilus volt, majd 1974-ben csatlakozott a Piramishoz, ami az évtized egyik legsikeresebb magyar zenekara volt. Az együttes több híres dalát is ő szerezte, például a Szállj fel magasra címűt.

A Piramis utolsó lemezén, amely a frontember, Révész Sándor távozása után készült, Gallai énekelt.

Nem csak a Piramissal alkotott maradandót: D. Nagy Lajossal együtt 1985-ben az átalakult Bikiniben tűnt fel, s óriási sikereket értek el a zenekarral. Itt is írt dalokat, volt amiket ő is énekelt. 1992-ben a Bikini feloszlott, majd öt évvel később újjáalakult, Gallaival a soraiban. Egészen 2002-ig tagja maradt a bandának, majd visszatért a szintén újjászületett Piramisba.

Forrás: Blikk.hu

Hasonló hírek

Jobbikos politikussal “kapták rajta” Simicskát

Edit

Bakondi: jelentősen romlott Nyugat-Európa biztonsági helyzete

Edit

A szociáldemokraták nyerték meg a bécsi tartományi választást

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------