Image default

Döbbenetes részletek derültek ki a székesfehérvári orvlövész, M. László ügyében. A férfi összesen öt emberre tüzelt, hármat talált el, és az ügyészségi közlemény szerint egyik áldozata kiskorú. László hátba lőtte a gyermeket.

A kép illusztráció. Kép: port.hu

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája szombaton elrendelte M. László előzetes letartóztatását, a férfi a gyanú szerint hétfőn székesfehérvári otthona ablakából egy légpuskával öt, esetenként célzott lövést adott le a szemközti áruház parkolója környékén közlekedő, illetve a buszmegállóban várakozó emberekre.

A Fejér Megyei Főügyészség közleménye szerint a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság bűntette miatt indítványozta az őrizetben lévő férfi előzetes letartóztatását.

A használt fegyver. Kép: 24.hu

M. László egy légpuskából lövéseket adott le öt sértettre, akik közül hárman könnyű sérülést szenvedtek, azonban súlyosabb sérülés kialakulásának a reális veszélye is fennállt. A Székesfehérvári Törvényszék azt közölte, hogy az egyik sértettet a jobb combján, a másikat a bal szeme alatt, míg a harmadik, kiskorú sértettet a hátán találta el a lövedék és nekik 8 napon belül gyógyuló sérülést okozott. A másik két célzott lövés a sértetteket nem találta el, a lövedék mellettük a földbe csapódott.

Az előzetes letartóztatás oka az volt, hogy a büntetett előéletű férfi esetében fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon maradva újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követ el. A végzés nem jogerős, azt az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, azonban a védőügyvéd számára fellebbezésre fenntartott határidő még nem telt le.

Korábban a Borsnak nyilatkozott az egyik sérült, a 16 éves Celina testvére. A lányt a szeme alatt találta el egy lövedék, kis híjján megvakította a golyó.

Forrás: borsonline.hu

Képek: borsonline.hu, 24.hu, port.hu

Hasonló hírek

Határsértőket és embercsempészeket fogtak el rendőreink

Géza

Kábítószer-terjesztőket fogtak el Óbudán

Edit

Lövés dördült Erzsébetvárosban, elképesztő, hogy miért

Mazsi