Hirmagazin.eu
Főoldal » Most kaptuk a figyelmeztetést! Vérzéses láz fenyegethet itthon
Tudástár - minden érdekesség

Most kaptuk a figyelmeztetést! Vérzéses láz fenyegethet itthon

Nemrégiben cikkeztünk arról, hogy milyen éghajlatváltozást jósolnak a Föld egyes országainak a svájci Crowther Lab szakemberei 2050-re. A lefestett kép nem túl fényes, miszerint az északabbra fekvő országok a délebbiek klímáját öröklik majd meg.

Kétséget kizáróan állíthatjuk, hogy az időjárás változását évről évre a saját bőrünkön tapasztaljuk, így nem sok kétségünk támad a fenti eredményt illetően. A telek egyre enyhébbek, a nyarak pedig egyre melegebbek.

A klímaeltolódás negatív hatásai között azonban nem csak a meleg idővel való megküzdés szerepel, hanem az adott lakosság számára ismeretlen fertőző betegségekkel való esetenkénti első találkozás is.

A Magyarországon évről évre tapasztalható egyre melegebb időjárás nagyon is kedvező életfeltételeket teremt a súlyos fertőző betegségeket hordozó élősködők számára. A szúnyogok és kullancsok elterjedése, szaporodási ciklusa és egyedsűrűsége megváltozott, ráadásul számunkra idegen, egzotikus fajok is megjelentek.

Komoly a fenyegetettség

A már itt élő és az újonnan érkező fajok is képesek olyan fertőző betegségek terjesztésére, mint a malária, a Nyugat-nílusi láz, az Usutu-vírus vagy a Chikungunya-vírus, azonban a Zika-vírus, a Dengue láz és a sárgaláz vírusának megjelenése sem kizárt.

A kullancsok által terjesztett, már meglévő betegségek, mint a Lyme-kór vagy a kullancs encephalitis mellett, felütheti a fejét új kullancsfajok által behozott Krími-kongói vérzéses láz is. Ilyen potenciális terjesztő fajt már találtak hazánkban.

A fertőzések nem csak minket, embereket, de az állatokat is megtámadhatják. Emellett pedig a legfőbb aggodalomra az ad okot, hogy a betegségek lefolyása – lévén, hogy a mi immunrendszerünk számára ezek a betegségek ismeretlenek – sokkal súlyosabb is lehet az átlagnál.

 

tudasfaja.com

Hasonló hírek

Így ülj szuperexpresszre! Jó nekünk a hagyományos vonat is!.. Találkozunk holnap! Nyugodalmas jó éjszakát kívánunk! Hirmagazin.eu

Géza

A porszívóval gyilkolni is lehet, ha arra programozzák

Géza

Szamurájkarddal kaszabolta le a földönkívülieket a dühös gazda…

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------