Főoldal > Hírek > Főhírek > Külföld > Most érkezett: megmenekültek a magyarok!
Most érkezett megmenekültek a magyarok! 1
Fotó: Facebook

Most érkezett: megmenekültek a magyarok!

Hirdetés

Hat magyar és egy szlovén állampolgárt sikerült kimenteni kedden a hurrikán sújtotta Szent Márton-szigetről – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Dunaharasztiban.

Egy öttagú magyar családot, egy férfit és egy szlovén állampolgárt sikerült kimenteni magyar idő szerint este kilenc órakor egy kormány által bérelt repülővel.

Éjjel háromnegyed 12-kor érkezett a gép Curacaóra, amelynek tiszteletbeli magyar konzulátusán a magyarok már biztonságban vannak. A miniszter arra is kitért, hogy  a curacaói tiszteletbeli konzulátus segíti a bajba kerültek hazatérését. Az egyik forgatókönyv szerint a pápai bázisra repülő, a holland menekülteket és segélyeket is szállító NATO-gép fedélzetén tudnak hazajönni, erről folyamatosan tárgyal a magyar kormány Hollandiával és a NATO-val. Ha ez nem nem sikerülne, konzuli kölcsönt biztosítanak a kinn rekedt magyaroknak, akik így haza tudnak térni.

Most érkezett megmenekültek a magyarok!

Hatalmas pusztítást végzett Irma. Fotó: Facebook

Szijjártó elmondta azt is: nehézséget okozott ugyan, hogy a családban az egyik gyermeknek nem volt meg az útlevele, de szerencsére sikerült megállapodniuk a holland hatóságokkal: eltekintettek az útlevéltől, és kiengedték őt is az országból.

Most érkezett megmenekültek a magyarok! 2

Fotó: Facebook

Hozzátette: ha a magyarok NATO-géppel térnek haza, akkor az ügy nem igényel további adminisztrációt, ha pedig menetrend szerinti géppel, akkor a konzulátuson keresztül kiállítják a szükséges okmányokat. Minden magyar állampolgárt el tudtak hozni a szigetről, aki ezt igényelte.

Forrás: Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: