Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Most érkezett: kiengedték a börtönből a volt MSZP-s politikust

Tavaly nyár óta volt előzetesben.

A Szegedi Törvényszék szombaton úgy döntött, kiengedi a tavaly nyár óta előzetesben lévő Czeglédy Csabát, akit ezután lakhelyelhagyási tilalommal sújtanak– tudta meg a hvg.hu a politikustól, aki már úton volt Szombathely felé.

Mint Czeglédy elmondta, a börtön udvarán, futás közben érte a hír, hogy pakolhat. Azonnal össze kellett csomagolnia, így azt az 55 ezer oldal nyomozati iratot is, ami a zárkájában volt, 14 dobozban tárolva. A politikusnak pár napja hosszabbították meg 30 nappal a letartóztatását, de fellebbezett a döntés ellen.

Most érkezett kiengedték a börtönből a volt MSZP-s politikust 1
Czeglédy Csabát egyebek mellett bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják / Fotó: MTI – Rosta Tibor

Az MSZP-s múltú Czeglédy ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás bűntette miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely munkaerő-közvetítéssel foglalkozott, és 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott azzal, hogy nem fizette szabályszerűen az áfát és az szja-t.

Czeglédy idén egyszer pár napra már elhagyhatta a börtönt, mivel a választási kampányban sikerült a rácsok mögül kétezer ajánlószelvényt összegyűjtenie. Így az 5-20 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett politikust – az Országgyűlésről szóló jogszabály rendelkezései szerint -, képviselőjelöltként mentelmi jog illette meg, azaz büntetőeljárás nem volt folytatható vele szemben. Miután azonban a legfőbb ügyész, Polt Péter indítványozta mentelmi jogának felfüggesztését, visszakerült a rácsok mögé.

Most érkezett kiengedték a börtönből a volt MSZP-s politikust 2
Czeglédy Csabát bilincsben kísérték a bíróságra 2017. június 15-én / Fotó: MTI – Bugány János

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő volt, de mandátuma – miután egy évig nem vett részt a közgyűlés munkájában – megszűnt. Ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Fuszek Gábor

Hasonló hírek

Keresi a rendőrség Székely Ádámot! Oszd meg, segítsük ezzel is a keresést! Hirmagazin.eu

Géza

Hárommilliárdos gazdasági bűncselekményt leplezett le a NAV

info

Halálos baleset történt egy vasúti átjáróban Tatabányán

info