Image default
Külföld

Most érkezett a hír! Mindenütt sikerült megfékezni a tűzvészt Kaliforniában! Oszd meg!

A Kalifornia történetének legpusztítóbb tűzvészeként emlegetett katasztrófa 88 halálos áldozatot követelt.

A kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi hivatal közleménye szerint még mindig 249 eltűnt személyt keresnek.

A november 2-án fellobbant tüzekben Kalifornia északi vidékein mintegy 15 ezer lakóépület és további, több mint 5000 épület dőlt romba vagy égett porig, a Los Angeles környékén pusztító – és már szerdán megfékezett – tűzvésznek pedig három halálos áldozata volt, a lángok 1500 épületet tettek tönkre.

Az eső nehezítette a mentést

A szerda óta folyamatosan zuhogó eső a tűzoltók munkáját ugyan segítette, ám a mentést nehezítette. Több helyen is kisebb földcsuszamlások voltak, vasárnap a hatóságok áradások veszélyére figyelmeztettek.

A mentési munkálatok vasárnap is folytatódtak, a mentők, a tűzoltók és a különlegesen kiképzett kutyákkal dolgozó rendvédelmi erők tervszerűen fésülik át a tűzvész sújtotta területeket.

Drónokat is alkalmaztak

Az északi Butte megye seriffjének hivatala drónokkal készített felvételeket a katasztrófa helyszíneiről, az elpusztult vagy csak erősen károsodott településekről, az úthálózatról, és az illetékesek azt remélik, hogy az így készült részletes felvételek értékes információkkal segítik majd a mentésben dolgozókat.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Luxusszállóvá alakítanának egy volt koncentrációs tábort

Edit

A katalán függetlenség nem csak a spanyoloknak fájna

Mazsi

Szlovénia már kerít

Edit