Image default
Otthon, lakberendezés, kert

Moss ablakot vöröshagymával! Meg fogsz döbbenni!

Las­san itt a nagy­ta­ka­rí­tás ideje, ami­ből az ab­la­kok sem ma­rad­hat­nak ki. Ha csil­logó és csík­men­tes üvegre vágysz, nagy­ma­má­ink prak­ti­ká­ira lesz szük­sé­ged. Ha­té­kony és egy­szerű meg­ol­dás!

Az ablaktisztítás nem egyszerű feladat, sok időd vesz igénybe és fizikailag is elég megterhelő. Az alapos és teljes takarítás a függönyök mosásával is jár. Ha azonban megfelelő technikát választasz, megkönnyítheted a dolgod, és gyorsabban végezhetsz.

Moss ablakot vöröshagymával! Meg fogsz döbbenni!

(Fotó: 123RF)

A makacs szennyeződések ellen használj hagymát!

A tavaszi ablaktisztítás során az egész télen felhalmozódott kosztól kell megszabadulnod. Az időjárás nem kíméli az üvegeket, így makacs csíkok és szennyeződések ellen kell felvenned a kesztyűt. Nagymamáink házi praktikái között akad egy megoldás, amivel gyorsan és egyszerűen ragyogóvá varázsolhatod a nyílászárókat.

Moss ablakot vöröshagymával! Meg fogsz döbbenni! 1

(Fotó: 123RF)

Vágj félbe egy vöröshagymát és alaposan dörzsöld át vele az egész felületet. Ezzel előtisztítod, így könnyebb dolgod lesz a csíktalanítással.

Utána önts egy vödörbe vizet és ecetet, egy liter vízhez egy dl ecetet használj. Egy szivacs segítségével alaposan mosd át vele az üveget. Fontos, hogy ne hagyd rászáradni. Egy papírtörlővel jól töröld át a felületet, majd hagyományos újságpapírral fényesítsd.

Kissé macerás, de a csalán is nagy segítség!

A csalán szintén hatékony az ablakmosáshoz, bár begyűjtése időt és energiát kíván, de megéri a fáradságot. Egy vastag kesztyűvel fogj egy csokorra valót, egy liter vízhez pedig keverj egy evőkanál ecetet. A növényt mártsd az ecetes vízbe, kissé nyomkodd össze, majd dörzsöld át vele az üveget, végül újságpapírral szárítsd meg, illetve fényesítsd a megszokott módon.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Ősszel is ragad a szélvédőd? Mutatjuk, mit kell tenned!

Mazsi

Így varázsoltam mennyei illatúvá az otthonom és minden konyhai szag azóta eltűnt!

Mazsi

Imádod a medvehagymát? Akkor a szeptember a te hónapod!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------