SZERB - учење језика

Moskva pokazala najnovije oružje

Moskva — Hiljade Moskovljana imalo je sreće da vidi najnoviju rusku vojnu opremu na Crvenom trgu tokom prve noćne probe pred paradu na Dan pobede.

 
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Pešadija iz Rusije, Jermenije, Azerbejdžana, Belorusije, Kazahstana, Kirgistana i Tadžikistana vežbala je nastup pred publikom prvi put ove godine, pred Dan pobede, 9. maja.

Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Vojnici iz drugih zemalja kao što su Indija, Mongolija, Srbija i Kina bili su, takođe, na probi.

Ali, ono što se najviše čekalo jeste debi najnovijeg modela ruskog tenka Armata T-14 , kao i najnovije samohodne haubice Koalicija-SV, kalibra 152mm.

Glavna prednost Armate u odnosu na postojeće tehnologije leži u kupoli tenka bez posade, koja je kpotpuno automatizovana.

Najnoviji tenk ima radarski sistem koji istovremeno može pratiti do 40 meta na zemlji i 25 u vazduhu u radijusu od 100km.

Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Kurganets-25 i Kornet-D, unapređena verzija antitenkovskog sistema Kornet, su takođe provezeni Crvenim trgom u ranim jutarnjim satima.

Kurganets-25 ima novi aktivni odbrambeni sistem za protivtenkovske granate.

Ali, da bi se sačuvala zaintrigiranost publike kada je reč o paradi 9. maja, povodom obeležavanja 70. godišnjice pobede nad nacističkom Nemačkom, delovi nove vojne tehnologije ostali su pokriveni.

.

 
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Među novom tehnologijom koja će biti pokazana su najnoviji modeli oružja za vazdušnodesantne jedinice, uključujući višenamensko oklopno vozilo, Rakušku, kao i pokretni sistem za lansiranje raketa Jars.

Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

U paradi će učestvovati više od 15.000 ljudi, a biće prikazano oko 200 komada vojne opreme, uključujući oružje koje nikada ranije nije javno prikazano.

Svi one koji žele da vide rusku vojnu opremu pre parade na Dan pobede, mogu to da učine na još tri probe koje će se održati 4, 6. i 7. maja.

Forrás: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=04&dd=30&nav_category=78&nav_id=986478

.

Hasonló hírek

PR: Građani dočekali tela poginulih

info

Da li je MKD novo bure baruta?

info

Udavile se stotine migranata

info