Hirmagazin.eu
Főoldal » Morajlik a föld: a kutatók is ijedten állnak a jelenség előtt – videók
Tudástár - minden érdekesség

Morajlik a föld: a kutatók is ijedten állnak a jelenség előtt – videók

A világ számos pontján beszámoltak az emberek valamilyen különös, morajlásszerű hangról, ami olyan hatást keltett, mintha háborogna a Föld. A jelenség érdekessége, hogy semmilyen utóhatás – mint földrengés vagy villámlás – nem követi, így a tudósok is értetlenül állnak az eset előtt.

Az IFLScience nevű tudományos portál szerint újabb morajlásokat észleltek, most San Diegóban kezdett hatalmas hangok kíséretében morajlani a Föld. A hang olyan erős volt, hogy még az ablakok is beleremegtek a nyugati parti városban. Az Egyesült Államok Földtani Intézetének adatai szerint az országban három héten belül ez volt a második eset, amit nem kísértek földrengések.

A jelenség nem olyan, ami az elmúlt időkben alakulhatott ki, hiszen már évszázadokkal ezelőtt is beszámoltak a furcsa hangokról, amiket semmilyen természeti utóhatás nem kísért. A morajlások rejtélyét tovább fokozza az a tény, hogy nem mindig azonos helyeken hallható, hanem szinte bárhol megtörténhet, volt már rá példa Amerikán kívül Európában vagy Japánban is. Az elmúlt időszak egyik legfélelmetesebb videója tavaly áprilisban készült Pozsonyban, ami jól megörökítette, milyen hangos a titokzatos morajlás.

Az utóbbi időben mintha megsokszorozódtak volna a hangok észlelései, amire a tudósok szerint az a magyarázat, hogy a korlátozások miatt sokkal kisebb a zajszennyezettség, ezért az emberek jobban felfigyelnek a furcsa jelenségre. A tudósok most az ESTA szeizmikus adatait használják az Egyesült Államok körüli zajok megmagyarázására, összehasonlítva a 2013-tól kezdődő hanghatások feljegyzéseivel.l.

„Általánosságban úgy gondoljuk, hogy ez egy légköri jelenség, nem gondoljuk, hogy az szeizmikus tevékenységből származik – mondta Eli Bird kutató. – Feltételezzük, hogy a légkörön keresztül terjed, nem pedig a földön. Lehetnek akár repülők által kibocsájtott zajok, de a légkörben megsemmisülő objektumok is okozhatják a jelenséget. Folyamatosan vizsgáljuk, mi okozhatja a morajlásokat, de amíg nincs elegendő adat, nem lehet semmi biztosat mondani.”

ripost, femina

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Vérvörösre festette a vizet az elhullott tengeri szörny

Mazsi

Vannak nők, akik szó szerint az „orruknál fogva vezetik” a férfiakat

Géza

Drónfelvétel a föld alatti fantasztikus barlanglakásokról Kínában (+Videó)

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!