Hirmagazin.eu
HOLLAND - Language Learning

Montasser Alde’emeh opgepakt in terreuronderzoek

2016-01-11, 11:10 – Door: redactie

Montasser Alde’emeh opgepakt in terreuronderzoek
©photo_news

Montasser Alde’emeh, islamoloog en Syriëkenner, is vanmorgen opgepakt in zijn woning in Sint-Jans-Molenbeek. Dat melden Het Laatste Nieuws en De Standaard. Hij wordt ervan verdacht een vals atttest te hebben gemaakt voor kandidaat-Syriestrijder Jawad Ouchan.

In november kregen de inlichtingendiensten lucht van het nakende vertrek naar Syrië van de nobele onbekende Jawad Ouchan. Hij werd opgepakt en opgesloten.

Ouchan is de broer van de kersverse imam van Mechelen, Khalid Ouchan. Die zou Alde’emeh – die een kenniscentrum heeft waar hij jongeren wil helpen deradicaliseren – gepolst hebben of hij niet een document wil schrijven waarin staat dat Jawad net zo’n deradicaliseringsprogramma had doorlopen. Alde’emeh deed dat en het – zo vermoeden de speurders – valse document werd door de advocaat van de Syriëganger gebruikt in de raadkamer.

Vergeefs, want Jawad Ouchan zit nog altijd vast. Maar politie en gerecht ontdekten wel het bedrog en vielen vanochtend binnen bij Alde’emeh, zijn vzw ‘De Weg Naar’, de imam in Mechelen en deden een huiszoeking in de gevangenis van Antwerpen. De drie mannen worden later op de dag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Forrás: http://www.demorgen.be/binnenland/montasser-alde-emeh-opgepakt-in-terreuronderzoek-b479e61c/

Hasonló hírek

2.000 vluchtelingen vast in de vrieskou aan Grieks-Macedonische grens

info

Turkse president Erdogan wil stad in Syrië bouwen

info

Rusland: “Straf Iran niet voor rakettest “

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
EnglishFrenchGermanHungarian