Főoldal > Hírek > Newspaper > HOLLAND - Language Learning > Montasser Alde’emeh opgepakt in terreuronderzoek
Montasser Alde'emeh opgepakt in terreuronderzoek

Montasser Alde’emeh opgepakt in terreuronderzoek

Hirdetés

2016-01-11, 11:10 – Door: redactie

Montasser Alde’emeh opgepakt in terreuronderzoek

©photo_news

Montasser Alde’emeh, islamoloog en Syriëkenner, is vanmorgen opgepakt in zijn woning in Sint-Jans-Molenbeek. Dat melden Het Laatste Nieuws en De Standaard. Hij wordt ervan verdacht een vals atttest te hebben gemaakt voor kandidaat-Syriestrijder Jawad Ouchan.

In november kregen de inlichtingendiensten lucht van het nakende vertrek naar Syrië van de nobele onbekende Jawad Ouchan. Hij werd opgepakt en opgesloten.

Ouchan is de broer van de kersverse imam van Mechelen, Khalid Ouchan. Die zou Alde’emeh – die een kenniscentrum heeft waar hij jongeren wil helpen deradicaliseren – gepolst hebben of hij niet een document wil schrijven waarin staat dat Jawad net zo’n deradicaliseringsprogramma had doorlopen. Alde’emeh deed dat en het – zo vermoeden de speurders – valse document werd door de advocaat van de Syriëganger gebruikt in de raadkamer.

Vergeefs, want Jawad Ouchan zit nog altijd vast. Maar politie en gerecht ontdekten wel het bedrog en vielen vanochtend binnen bij Alde’emeh, zijn vzw ‘De Weg Naar’, de imam in Mechelen en deden een huiszoeking in de gevangenis van Antwerpen. De drie mannen worden later op de dag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Forrás: http://www.demorgen.be/binnenland/montasser-alde-emeh-opgepakt-in-terreuronderzoek-b479e61c/

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: