Főoldal > Hírek > Turizmus > Nagyvilág > Szép helyek > Mont-Saint-Michel gyaloghídja
mont-saint-michel

Mont-Saint-Michel gyaloghídja

Hirdetés

mont-saint-michel

Franciaország egyik leglátogatottabb turistalátványossága az UNESCO világörökség részét képező, Normandiában fekvő Mont-Saint-Michel ezentúl gyaloghídon keresztül érhető el. A Couesnon folyó torkolatának árapály zónájában fekvő kis szigetet dagály idején eddig egy gáton keresztül lehetett megközelíteni.

A hídon járva olyan az ember érzése, mintha a vízen járna – mondja Dietmar Feichtinger, a híd osztrák építésze. A gyalogosforgalom számára készített hidat mindössze a buszok, és néhány speciális engedéllyel rendelkező transzferjármű veheti igénybe.

Az elmúlt évtizedekben Mont- Saint-Michel és környezete súlyosan sérült. A gát miatt megkezdődött az iszaposodás, gátolva a tenger áramlását, az óriási autóforgalom miatt pedig hatalmas parkolókat építettek, mindeközben ez a gyönyörű hely csak hanyatlott. 2005-ben egy 10 éves projekt keretében igyekeztek/nek visszaállatni a sziget természeti (sz)épségét, a helyreállító projekt legfontosabb része a híd felépülése volt.

Az 1979-ben a világörökségi listára felkerülő szigetet és a rajta álló középkori bencés apátságot évente mintegy 2,5 millió turista keresi fel.
Forrás: vilagutazo;

Kép: https://pixabay.com

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás:
Hirdetés
tűzvédelem
loading...