Hirmagazin.eu

Mont-Saint-Michel gyaloghídja

 Aktuális hírek

Mont-Saint-Michel gyaloghídja

Mont-Saint-Michel gyaloghídja
február 24
20:32 2015
Hirdetés

mont-saint-michel

Franciaország egyik leglátogatottabb turistalátványossága az UNESCO világörökség részét képező, Normandiában fekvő Mont-Saint-Michel ezentúl gyaloghídon keresztül érhető el. A Couesnon folyó torkolatának árapály zónájában fekvő kis szigetet dagály idején eddig egy gáton keresztül lehetett megközelíteni.

A hídon járva olyan az ember érzése, mintha a vízen járna – mondja Dietmar Feichtinger, a híd osztrák építésze. A gyalogosforgalom számára készített hidat mindössze a buszok, és néhány speciális engedéllyel rendelkező transzferjármű veheti igénybe.

Az elmúlt évtizedekben Mont- Saint-Michel és környezete súlyosan sérült. A gát miatt megkezdődött az iszaposodás, gátolva a tenger áramlását, az óriási autóforgalom miatt pedig hatalmas parkolókat építettek, mindeközben ez a gyönyörű hely csak hanyatlott. 2005-ben egy 10 éves projekt keretében igyekeztek/nek visszaállatni a sziget természeti (sz)épségét, a helyreállító projekt legfontosabb része a híd felépülése volt.

Az 1979-ben a világörökségi listára felkerülő szigetet és a rajta álló középkori bencés apátságot évente mintegy 2,5 millió turista keresi fel.
Forrás: vilagutazo;

Kép: https://pixabay.com

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Hirdetés
photographer-banner_468
loading...
tűzvédelem

0 Comments

Még nincs hozzászólás!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Kövessen minket!

Hirdetés
Hirdetés
securiton-tűzvédelem

Értékesítő állások

Hirdetés
Dr. Jánky György
Hirdetés

Hirdessen felületeinken

Google fordító

MTI

mti felhasználó a hírmagazin
WordPress Lightbox