Főoldal » Mit kezdjen Európa a hazatérő terroristákkal?
Külföld

Mit kezdjen Európa a hazatérő terroristákkal?

Több ezren kapták azt a parancsot, hogy öljenek meg annyi európait, amennyit csak tudnak – és a problémára nincs közös megoldás.

Bár az utóbbi idők terrortámadásainak többségét olyan merénylők követték el, akik sosem jártak a Közel-Keleten, az EU-ban még mindig komoly gondot jelent az Iszlám Állam soraiból hazatérő dzsihádisták jelenléte. A terrorszervezethez az évek során nagyjából 27 ezer külföldi harcos csatlakozott – ebből 5-6 ezer európai.

Mit kezdjen Európa a hazatérő terroristákkal?
Fotó: Europress / Daniel Leal-Olivas – AFP

Az európai harcosok 15-20 százaléka meghalt már, 30-35 százalékuk hazatért, míg közel felük még mindig a „kalifátus” területén tartózkodik

– mondja Gilles de Kerchove, az EU terrorelhárítási koordinátora. Szerinte a „távol maradóktól” kevésbé kell félni, mert a többségük vagy marad, és a végsőkig küzd, vagy másik konfliktuszónában kamatoztatja képességeit. A gond a közel 1500 hazatérővel van.

Sokan ugyanis csak azért utaznak vissza, hogy az EU-ban hajtsanak végre terrortámadást. Az európai hatóságok elég jó arányban tudják kiszűrni őket már a reptereken is – amennyiben nem a migránsok közé vegyülve térnek vissza –, ilyenkor pedig hosszú átvilágítási folyamat következik, amit sok esetben őrizet követ.

Innentől kezdve azonban máshogy reagálnak a tagállamok: van, aki azonnal bebörtönzi a gyanús egyént, más szoros megfigyelés alatt, ámde szabadon tartja. Bizonyítékot nagyon nehéz találni arra, hogy az illető tényleg terrorista harcos, ők általában ápolónak hazudják magukat. Ha szabadon vannak, könnyen kicsusszanhatnak a hálóból – ha pedig börtönbe kerülnek, a rácsok mögött terjesztik a vérgőzös ideológiájukat…

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Megrohamozták a migránsok a Csalagutat

Edit

Letartóztattak 35 migránst, akik összesen 78 személyazonossággal rendelkeztek és majdnem 2 mázsa kábítószer volt náluk

Géza

Amerikai hackertámadások: hivatalosan is az oroszokat vádolják

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------