Hirmagazin.eu
Otthon, lakberendezés, kert

Mire való egy Torx készlet?

Első hallásra érdekesnek és szokatlannak tűnhet a „torx” elnevezés, ám ha kicsit jobban megismerjük ezt a szerszámot, rájövünk, hogy egy kifejezetten hasznos és sok esetben nélkülözhetetlen eszközről beszélünk. Angol nyelvterületen nemes egyszerűséggel csillagcsavarhúzónak hívják, ám sokkal többet tud annál, mint az általunk így nevezett szerszám.  Ebben a bejegyzésben minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk ezzel kapcsolatban.

Mi is az a Torx csavarhúzó?

Ez a Camcar Textron által kifejlesztett eszköz tulajdonképpen egy hat csúcspontból álló csillag forma, amely számos alkalommal könnyítheti meg a munkánkat, amennyiben speciális helyzettel van dolgunk. Ugyanis ezek a szerszámok olyan belső kulcsnyílású csavarokhoz használatosak, melyek belsejében egy hat csúcspontból álló csillagforma található. A Torx csavarokat és a hozzá használható csavarhúzókat úgy fejlesztették ki, hogy azok maximális nyomaték átvitelekor sem fordulnak ki a csavarfejből. Vagyis tökéletes biztonság és precizitás mellett végezhető el a csavarok kivétele és újra becsavarása.

 

Mit érdemes tudni a Torx készletről?

Ennek a készletnek a titka magában a kialakításban rejlik. Egyrészt a csavarhúzók hosszan benyúló feje éppen azt a célt szolgálja, hogy ne csússzon ki a fej a csavarból, amely egyébként is sok bosszúságot tud okozni egy-egy munkafolyamat kapcsán. Mivel az ilyen jellegű a csavarokat kifejezetten olyan termékek összeszereléséhez használják, mint például az elektronikai cikkek, de az autó-és bicikli gyártás során egyaránt használják. Pontosan emiatt a minőség megőrzése miatt a túlhúzás szóba sem jöhet, viszont az nem megengedhető, hogy a nyomatékkulcs feje kiforduljon a csavarból a kívánt szorító hatás elérése előtt. Szintén a kialakításnak köszönhetően az összeépítő gépsorokon munkát végző torx csavarhúzófejek akár tízszer olyan tartósak is lehetnek, mint hasonló társaik.

Számos méret létezik

A torxot elég széles mérettartományban gyártják, T1-től T–100-ig, ez mm-ben kifejezve: 0.81 mm – 22.13 mm a csúcspontok távolsága. A T6 1,7 millimétert jelöl, míg a T20 esetben már 3.86 milliméterről van szó. Vagyis minden esetben fontos figyelembe venni azt, hogy mire is van szükségünk az adott esetben az elvégzendő munka szempontjából. Így érdemes minden esetben alaposan szemügyre venni a feltüntetett adatokat és ennek megfelelően kiválasztani az ideális eszközt.

Miért hasznos egy ilyen készlet?

Korábban a speciális Torx csavarok alkalmazásának egyik nem elhanyagolható szempontja volt az, hogy az ilyen típusú csavarokhoz eszköz hiányában laikusok nehezen tudtak hozzáférni, így főként szakszervizek végezhették el az ilyen típusú csavarral zárt munkálatokat. Az egyre bővülő piaci kínálatban azonban ma már könnyen beszerezhető eszköznek számít. Vagyis ennek köszönhetően már mi magunk is elvégezhetünk bizonyos munkálatokat, amely összeszereléséhez ilyen csavarokat használtak. Ez pedig hatalmas előnyt jelenthet akkor, ha nem szakmunkáról van szó.

Régi és új típus között van különbség

A gyártó egyik új termékcsaládja a Torx-TR, amelynek lényege, hogy Az új típusnál a csavar közepén van egy henger alakú kiemelkedés, ami megakadályozza, hogy a sima Torx csavarhúzó belemenjen a csavarba. Pontosan ezért jó ezzel tisztában lenni, így nem érnek meglepetések később, ha ilyennek találjuk szemben magunkat.

Széles választék, megbízható minőség

Természetesen – mint ahogy a legtöbb szerszám esetében – egy ilyen készletet hosszú távra vásárol az ember, így érdemes mindenképpen olyat választani, amely minőségi alapanyagból készült, ebből kifolyólag pedig tartós és strapabíró. Ehhez érdemes szétnézni a Szerszámkell webáruház torx készlet kínálatában, ahol mindezek feltételnek megfelelő választék található.

Így pedig többé nem lesz olyan torx csavarral összeszerelt termék, amellyel ne boldogulnánk gond nélkül.

Hasonló hírek

Figyelmeztet a hatóság! Ha ilyen virágod van, azonnal semmisítsd meg

Mazsi

10 tipp, amivel minimálisra csökkentheted a lakásfelújítással járó idegösszeomlás rizikóját

Edit

Ezzel űzzük el a szúnyogot és a darazsat a kertből

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------