Hirmagazin.eu
Gazdaság

Mire kényszeríthet a pénzügyőr? Itt az új rendelettervezet

A korábbi kettő helyett egy rendelet szabályozná a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatásos állományú tagjának szolgálati intézkedéseiről, a rendszeresített kényszerítő eszközök alkalmazásáról, valamint az elfogott, előállított, őrizetbe vett és fogva tartott személyek kísérésének és őrzésének eljárási szabályait.

A nemzetgazdasági miniszter kormányportálon megjelent erről szóló rendeletének tervezete szeptember 25-éig véleményezhető.

A tervezet tartalmazza a pénzügyőri intézkedés akadályai elhárításának, az igazoltatás, a ruházat, csomag és jármű átvizsgálásának szabályait. Előírja, mit kell tennie a pénzügyőrnek elfogás és előállítás során, hogyan intézkedhet magánlakásban és közterületnek nem minősülő egyéb helyen.

A tervezetben szerepelnek a testi kényszer, a bilincs, a vegyi eszköz, sokkoló eszköz, rendőrbot, illetve más eszköz, a szolgálati kutya, a lőfegyver alkalmazásának előírásai, az útzár telepítésének, megállásra kényszerítésnek a szabályai.

Forrás: adozona

Kép: 4024

Hasonló hírek

Erős húsvéti forgalomra számítanak az áruházláncok

Géza

Megépül a Budapest-Varsó gyorsvasút: legalább 250 km/órával halad majd

Géza

Már idén elérhető lesz a GINOP támogatások harmada

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------