Hirmagazin.eu
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Mint egy kémfilmben! Így buktatják le a korrupt magyar orvosokat..

Budapest — Doktornő, nem tudná elintézni, hogy ne kelljen bevonulnom a börtönbe? De, 300 ezerért nagyon szívesen – körülbelül így zajlott le az a beszélgetés, aminek a végén a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) nyomozói bilincset tettek a pszichiáternő kezére.

Nem ő volt az egyetlen, júliusban egy háziorvost és segítőjét gyűjtötték be, akik 50 ezer forintért hamis védettségi igazolásokat állítottak ki. Szeptember elején két főorvosnőt vittek el, és egyikük asszisztensét, akik rutinszerűen fogadták el az immár illegális hálapénzt, noha a rendelő előtt kint lógott a felirat, hogy nem teszik. Egy sportorvos versenyengedélyeket állított ki vizsgálat nélkül, negyvenezer forintért. Egy szakorvos a nővéren keresztül szedett be pénzt az idősek kórházba utalásáért – itt a nővér bűnsegédként lett gyanúsított.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

Idén a nyomozók eddig 23 esetben tettek feljelentést hálapénz elfogadása miatt – ez január 1-jétől illegális, és március 1-jétől vizsgálja egy elit csapat.

– Ez a szervezet nagyon komoly felderítéseket végez, mindent bevethetnek a fegyveres erők korrupt munkatársainak kiszűrésére – mondta akkor lapunknak Tarjányi Péter.

Szeptember 10-én adták hírül, hogy elvittek két orvost és egy asszisztenst / Fotó: PoliceSzeptember 10-én adták hírül, hogy elvittek két orvost és egy asszisztenst / Fotó: Police

A rendelő előtt kint lógott a tábla, hogy nem fogadnak el hálapénzt – mégis megtették / Fotó: PoliceA rendelő előtt kint lógott a tábla, hogy nem fogadnak el hálapénzt – mégis megtették / Fotó: Police

Módszereik közé tartozik a telefonlehallgatás, a poloska, a csalivizsgálat, a titkosszolgálati megfigyelés.

A pontos eszközökről persze nem beszélnek, de a hang- és képrögzítő holmik a rendelkezésükre állnak: kamerás szemüveg, mikrofonos toll, hogy csak a legalapabb James Bond-szettre gondoljunk.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

– A bejelentéseket mindig nagyon körültekintően leellenőrizzük, nem megyünk el egy mellett sem – mondta dr. Váradi Piroska rendőr ezredes, az NVSZ Korrupciómegelőzési Főosztály vezetője a Blikknek.

Dr. Váradi Piroska rendőr ezredes, az NVSZ Korrupciómegelőzési Főosztály vezetője / Fotó: NVSZDr. Váradi Piroska rendőr ezredes, az NVSZ Korrupciómegelőzési Főosztály vezetője / Fotó: NVSZ

– A megbízhatósági vizsgálatoknál a kollégáim bejelentkeznek az orvosokhoz vagy az egészségügyi dolgozókhoz, és elmondják, milyen problémájuk van, majd a megoldásért cserébe pénzt vagy más jogtalan előnyt ajánlanak. Arra nincs lehetőségük, hogy úgymond rátukmálják az orvosokra, egészségügyi dolgozókra a hálapénzt. Egyértelmű döntési helyzetet kell teremteniük a vizsgálat alá vont személy részére, hogy az esetleges büntetőeljárás során az érintett döntése bizonyítékként felhasználható legyen – magyarázta a módszer lényegét dr. Váradi. Jelenleg egy orvos 8750 forint értékű ajándékot fogadhat el.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

– Tanakodtunk rajta, hogy kell-e egyáltalán erről beszélni, hiszen ha valaki arra esküdött fel, hogy tegye a dolgát és a betegeket gyógyítsa, akkor fel sem merülhet benne, hogy 8750 forintig elvár valamit. Kapcsolatban vagyunk a Magyar Orvosi Kamarával , amely kampányt indított a hálapénz ellen. Rendet tenni a fejekben, hogy az emberek ne borítékkal menjenek az orvoshoz.

Felverte a Covid az árakat

Az ellátás csúsztatása, leállása miatt már tavaly is jó pár százalékot emelkedett a hálapénz összege. Mielőtt illegálissá vált, így nézett ki a paraszolvencia:

 • Vesekő: 45 ezer forint, járvány után: 50 ezer forint
 • Csípőprotézis: 50 ezer forint, járvány után: 58 ezer forint
 • Agyműtét: 160 ezer forint, járvány után: 200 ezer forint
 • Vakbélműtét: 20 ezer forint, járvány után: 25 ezer forint
 • Szülés: 200-230 ezer forint, járvány után: 250 ezer forint
 • Szürkehályog-műtét: 35 ezer forint, járvány után: 38 ezer forint
 • Bokaszalagműtét: 50 ezer forint, járvány után: 55 ezer forint
 • Mandulaműtét: 60 ezer forint, járvány után: 64 ezer forint
 • Gerincsérvműtét: 100 ezer forint, járvány után: 108 ezer forint
 • Mióma eltávolítása: 75 ezer forint, járvány után: 79 ezer forint
 • Emlőrák eltávolítása: 50 ezer forint , járvány után: 54 ezer forint
 • Gégeműtét: 25 ezer forint , járvány után: 27 ezer forint
 • Pajzsmirigyműtét: 35 ezer forint, járvány után: 38 ezer forint
 • Vastagbéltükrözés: 25 ezer forint, járvány után: 27 ezer forint
 • Gyomortükrözés: 10 ezer forint, járvány után: 13 ezer forint

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Sztárokkal népszerűsítette a portékát az aranymaffia: két év alatt hatmilliárd forintot kaszáltak a csalók – Akár 25 évre is leültethetik őket..

Géza

Parkolási vita miatt vertek meg egy mentőst Budapesten

Géza

Így próbálnak tiltott tárgyat csempészni a börtönökbe

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------