Image default
Belföldi hírek

Miniszteri elismeréseket adtak át az önkéntesség, az esélyteremtés és a gyermekvédelem területén dolgozóknak (Olvasd el és nézd meg!)

Az önkéntesség, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyteremtése és a gyermekvédelem területén kiemelkedő munkát végző embereknek adtak át miniszteri elismeréseket kedden Budapesten.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Pro Voluntarius, az Esélyteremtésért és a Szent Kristóf-díjak átadásán arról beszélt, hogy azok az “életképes közösségek”, ahol az emberek figyelme túlterjed saját magukon és a szűk környezetükön, másokra is képesek figyelni, felelősséget éreznek másokért, többletenergiát és időt áldoznak mások segítésére.

Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Az átadott elismerések erről az odafigyelésről és a tenni akarásról szólnak – fűzte hozzá.

Bódis Kriszta író, a Van Helyed Alapítvány szakmai és projektvezetője átveszi a Pro Voluntarius-díjat Czibere Károlytól
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára úgy fogalmazott, a kitüntetettek bizakodást és reményt adnak azoknak, akik sokszor úgy érzik, hogy róluk lemondtak és elfeledkeztek. Nem nézik tétlenül, ha valaki elakad, hanem a kormánnyal együtt az a vágy hajtja őket, hogy mindenkit elindítsanak a saját útján.

2010 előtt sok “elakadt út” volt Magyarországon, de azóta jól bevált gyakorlatokkal sikerült felszabadítani az utakat – mondta, példaként említetve, hogy ma már a romák negyven százaléka dolgozik, és a roma gyerekek majdnem száz százaléka jár óvodába.

Marsal Géza István, a Felnőtt Cisztás Fibrózisos Betegek Egyesületének alelnöke (j) átveszi a Pro Voluntarius-díjat Soltész Miklóstól
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Soltész Miklós, az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára megköszönte a díjazottaknak, hogy nekik az “építkezés és a szolgálat” a legfontosabb, mert mindez erősíti az országot és a nemzetet.

A díjazottak között volt a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Drogterápiás Otthona, az Otthon Segítünk Alapítvány, az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület, valamint Tóth István György, a Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt. vezérigazgatója.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Továbbra is zárva az M1-es Hegyeshalomnál

Edit

Az élet utat tör – Interjú Böjte Csabával

Géza

DK: Emelni kell az öregségi nyugdíjminimumon és vissza kell állítani a svájci indexálást

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------