Hirmagazin.eu
Főoldal » Minimálbérre zsugorodik hónapokig a rekordbüntetéssel sújtott politikus fizetése: családi hitelekből tengődik Tordai Bence
Belföldi hírek

Minimálbérre zsugorodik hónapokig a rekordbüntetéssel sújtott politikus fizetése: családi hitelekből tengődik Tordai Bence

Budapest — Nehéz hónapok várnak Tordai Bencére, a Párbeszéd képviselőjére, aki négy hónapon keresztül csak a minimálbért kapja az országgyűléstől.

Ugyanis életbe lépett a Kövér László házelnök által rá kiszabott, több mint 8,2 millió forintos pénzbírság, amit négy egyenlő részletben vonnak majd le a politikus havi illetményéből. A büntetést a képviselő azért kapta, mert idén márciusban mobiltelefonnal a kezében próbálta szóra bírni Varga Mihály pénzügyminisztert az ülésteremben.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Kövér László házelnök rendszeresen bünteti súlyos milliókra az ellenzéki parlamenti képviselőket /Fotó: MTIKovács Tamás

Kövér László házelnök rendszeresen bünteti súlyos milliókra az ellenzéki parlamenti képviselőket /Fotó: MTIKovács Tamás

– A minimálbér bruttó 167 ezer forint, a számlámra így a négy gyerekem után járó adókedvezménnyel együtt valamivel több mint 110 ezer forintot utaltak – mondta a Blikknek Tordai Bence, akinek a családjával együtt át kell terveznie a kiadásokat.

– A párom félállásban dolgozik a gyerekek mellett, szerencsére hoz haza valamennyit, de ez a levonás most nagyon megfogott minket – tette hozzá, ám azt nem kívánta elárulni, hogy a párja mennyi fizetést kap. Adódik viszont a kérdés, hogy a 2018-as parlamenti jegyzővé választása óta bruttó 1,9 milliós, 2021 márciusától pedig 2 milliós havi fizetéséből Tordai miért nem tudott félrerakni. A képviselő szerint adósságtörlesztésre ment el illetménye nagy része.

Tordai Bence elő-szeretettel kérdezi a kormánypárti politikusokat a parlamentben, amelyet videóra is vesz /Fotó: Facebook Tordai Bence elő-szeretettel kérdezi a kormánypárti politikusokat a parlamentben, amelyet videóra is vesz /Fotó: Facebook

– Nem éltünk nagy lábon, de most be kell húzni a kiadásféket és megszorításokat kell életbe léptetnünk – tette hozzá. Tordai szerint hiába költöztek nemrég másik lakásba, az egy ideig nem lesz rendesen bebútorozva és bevakolva sem. Emellett minden halasztható kiadásról lemondanak, és nyaralni sem mennek.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

– Nézem a számlámat, le fog merülni teljesen a következő hónapokban, a családtól és a barátoktól kell majd kölcsönkérnem – vallotta be, de nem akarta sajnáltatni magát, mivel szerinte nagyon sokan küszködnek ennél jóval nagyobb gondokkal az országban.

– Társadalmi kísérletként is fel lehet fogni az egészet, hogy egy parlamenti képviselő megtapasztalhassa, milyen a magyar valóság. De akkor nem ártana a többi képviselővel is megismertetni mindezt, ami akár az ország javára válhat – mondta a politikus, akit Kövér büntetése a II. kerületi ellenzéki előválasztáson is hátrányosan érinthet, mert a jelöltek jellemzően saját zsebből kampányolnak, és ő most erre nem tud áldozni, mivel nincs miből. Ezért a Párbeszéd központi számlájára kér a támogatóktól adományokat.

Össze kell húznia a nadrágszíjat a Tordai családnak, mert a családfőnek nincs megtakarítása, csak adóssága Össze kell húznia a nadrágszíjat a Tordai családnak, mert a családfőnek nincs megtakarítása, csak adóssága

Tordai nem tervezi, hogy a rekordbüntetés miatt óvatosabb lesz a parlamentben, már csak azért sem, mert teljesen kiszámíthatatlan, mikor és miért büntetik őket. – Korábban beterveztük egy-egy akciónál az esetleges bírságot, de most ez nem működött, mert olyanért kaptam, amiért nem jár büntetés, mivel én csak udvarias kérdéseket tettem fel Varga Mihálynak a választókerületét érintő elvonásokról – magyarázta a képviselő.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Eladósodva

2020-as vagyonnyilatkozata szerint Tordai Bence résztulajdonosa egy budapesti és egy magyarnándori családi háznak. Autója egy 16 éves Toyota Avensis. Megtakarítása nincs, viszont hitelintézetnek egyedül és adóstársként, továbbá magánszemélynek összesen 35,5 millió forinttal tartozik.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Akár pizsamában kávézgatva is kereshet pénzt

Edit

Olyan munkanélküli fiatalok kapnak levelet, akikhez eddig senki nem szólt

info

Novemberben, jelentős béremelés lesz az egészségügyben! (+videó)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!