Tudástár - minden érdekesség

Mindössze 15 percet élt az összenőtt lábakkal született sellőbaba

Mindössze 15 percet élt az összenőtt lábakkal született sellőbaba

A szívszorító és egyben hátborzongató felvételek bejárták a világsajtót, hiszen a rendellenesség nagyon ritka: százezerből egy szülésnél fordul elő. A sokkoló felvételek csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Tragikusan ért véget egy szülés, a házaspár vigasztalhatatlan: ugyanis kisbabájuk olyan rendellenességgel jött világra, amivel mindössze tizenöt percet maradt életben a születés után.

A babának mindkét lába hiányzott, helyükön egy sellőfarok-szerű összenövés volt. A sellő-szindrómának is nevezett ritka rendellenesség miatt még az sem derült ki, a kicsinek milyen neme lett volna.

Mindössze 15 percet élt az összenőtt lábakkal született sellőbaba 1
Fotó: www.profimedia.hu

A mélyszegénységben élő indiai anya és férje máról holnapra élnek, így a terhesség alatt csak egyetlen egyszer tudtak elmenni ultrahangra. Akkor még nem látszott, milyen rendellenessége van a picinek, csak annyit tudtak meg a szülők, hogy valami nem stimmel. Ennek ellenére úgy döntöttek, megtartják a kicsit, mert egy babát elvesztettek már, így felkészültek arra, hogy sérült gyermeket fognak nevelni. Arra azonban, ami történt, lehetetlen felkészülni.

Mindössze 15 percet élt az összenőtt lábakkal született sellőbaba 2
Fotó: www.profimedia.hu

A szülést levezető orvosokat sokkolta, amikor a szülőcsatornából lábak helyett sellőfarok bújt ki. A baba mindössze másfél kilót nyomott, nemi szervei nem voltak, tüdeje, veséje nem fejlődött ki teljesen, ezért mindössze tizenöt percet élt, miután a világra jött.

Százezer szülésből egyszer fordul elő a sirenomelia vagy sellő-szindróma. A babák általában legfeljebb két-három napot élnek, mert csak részben, vagy egyáltalán nem fejlődik ki a vese és a hólyag. A rendellenesség kialakulásának oka, hogy a köldökzsinórban nem fejlődik ki két artéria, így a magzat vérellátása elégtelen. A kór az anya terhesség alatti nem megfelelő táplálkozása és keringési problémái miatt alakulhat ki.
Forrás: Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Műanyag palackokat rögzített egy kartonpapírra és az ablak elé függesztette. Az ok egyszerűen zseniális!

Mazsi

75 ezer dollárt ért a Beatles első lemezszerződése

info

Hatalmas földönkívüli jármű túrja az óceán fenekét! De mit kereshet? – VIDEÓ

Mazsi