Image default
Tudástár - minden érdekesség

Mindössze 15 percet élt az összenőtt lábakkal született sellőbaba

A szívszorító és egyben hátborzongató felvételek bejárták a világsajtót, hiszen a rendellenesség nagyon ritka: százezerből egy szülésnél fordul elő. A sokkoló felvételek csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Tragikusan ért véget egy szülés, a házaspár vigasztalhatatlan: ugyanis kisbabájuk olyan rendellenességgel jött világra, amivel mindössze tizenöt percet maradt életben a születés után.

A babának mindkét lába hiányzott, helyükön egy sellőfarok-szerű összenövés volt. A sellő-szindrómának is nevezett ritka rendellenesség miatt még az sem derült ki, a kicsinek milyen neme lett volna.

Mindössze 15 percet élt az összenőtt lábakkal született sellőbaba 1
Fotó: www.profimedia.hu

A mélyszegénységben élő indiai anya és férje máról holnapra élnek, így a terhesség alatt csak egyetlen egyszer tudtak elmenni ultrahangra. Akkor még nem látszott, milyen rendellenessége van a picinek, csak annyit tudtak meg a szülők, hogy valami nem stimmel. Ennek ellenére úgy döntöttek, megtartják a kicsit, mert egy babát elvesztettek már, így felkészültek arra, hogy sérült gyermeket fognak nevelni. Arra azonban, ami történt, lehetetlen felkészülni.

Mindössze 15 percet élt az összenőtt lábakkal született sellőbaba 2
Fotó: www.profimedia.hu

A szülést levezető orvosokat sokkolta, amikor a szülőcsatornából lábak helyett sellőfarok bújt ki. A baba mindössze másfél kilót nyomott, nemi szervei nem voltak, tüdeje, veséje nem fejlődött ki teljesen, ezért mindössze tizenöt percet élt, miután a világra jött.

Százezer szülésből egyszer fordul elő a sirenomelia vagy sellő-szindróma. A babák általában legfeljebb két-három napot élnek, mert csak részben, vagy egyáltalán nem fejlődik ki a vese és a hólyag. A rendellenesség kialakulásának oka, hogy a köldökzsinórban nem fejlődik ki két artéria, így a magzat vérellátása elégtelen. A kór az anya terhesség alatti nem megfelelő táplálkozása és keringési problémái miatt alakulhat ki.
Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Európai autómentes nap

info

A méreginjekció vélelmezett hibás összetétele miatt halasztottak el egy kivégzést (Videó)

info

Ismét megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság betegség kórokozója

info