Hirmagazin.eu
Főoldal » Mindörökké Ötvös Csöpi: így emlékezünk meg a tizenegy éve elhunyt Bujtor Istvánról – képek, videók
Életmód hírek

Mindörökké Ötvös Csöpi: így emlékezünk meg a tizenegy éve elhunyt Bujtor Istvánról – képek, videók

Tegnap volt a napja, hogy napra pontosan 11 évvel ezelőtt hunyt el Bujtor István, akit igazán Ötvös Csöpiként ismert meg az ország.

Bujtor István / Fotó: RAS ArchivBujtor István / Fotó: RAS Archiv

A színészlegenda halála sokakat megrendített, özvegye, Judit pedig mind a mai napig nem tudta feldolgozni halálát. Összeállításunkban az évforduló alkalmából Bujtorról emlékezünk.

Kereken 11 év telt el Bujtor István halála óta. A Balázs Béla-díjas magyar színművész, filmrendező, forgatókönyvíró, producer 2009 júliusában került egy hirtelen rosszullét után két hónapra kómába, melyből sajnos már nem ébredt fel. A színészlegenda 2009. szeptember 25-én, 67 éves korában hunyta le örök álomra szemét, a budapesti Állami Egészségügyi Központ közlése szerint tüdőembólia, keringési és légzési problémák miatt, özvegye később elárulta, halálát Candida fertőzés okozta. Balatonszemesen temették el.

Emlékvideót készített róla a Nemzeti Filmintézet, íme:

Hatalmas űrt hagyott maga után. Özvegye, Bujtor Judit – akinek a gyász feldolgozásában évekig pszichológus segítségére volt szüksége – pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy ápolja és őrizze a színművész emlékét.

Korábban úgy fogalmazott, egy évtized után is nagyon hiányzik néhai imádott férje, aki helyére a halála óta eltelt hosszú idő ellenére sem léphet más a szívében. Kollégái, pályatársai mind a mai napig megemlékeznek az Ötvös Csöpi filmek sztárjáról, köztük Gór Nagy Mária is.

Bujtor István 1942. május 5-én született Budapesten. Édesanyja Gundel Károly budapesti vendéglős legidősebb gyermeke, Gundel Katalin volt. Féltestvére, Latinovits Zoltán, anyja első házasságából született gyermeke. Édesapja id. Frenreisz István belgyógyász, kardiológus volt, öccse a Kossuth-díjas rockzenész, Frenreisz Károly. A színészlegenda Keleti Márton filmrendező tanácsára első filmszerepe idején apai dédanyai ükapja után a Bujtor nevet vette fel.

Első felesége Perényi Eszter hegedűművész volt, akitől két gyermeke született: Bujtor Balázs hegedűművész és Bujtor Anna jogász, drámapedagógus. A színművész másodjára is megházasodott, Juditot vette el.

Előbb a Győri Kisfaludy Színházhoz került, majd a fővárosi József Attila Színház kötött vele szerződést. Később Pécsi Nemzeti Színház, majd a budapesti Vígszínház tagja lett. Ezt követően a székesfehérvári Vörösmarty Színházhoz szerződött, majd a Mahir Film Kft.-t vezette.

Bud Spencer és Bujtor István egy filmben – Hetediksor

Négy évtizedes pályafutása alatt számos filmhez adta szinkronhangját, köztük Bud Spencernek is, olyan nagysikerű filmekben is gyakran szerepelt: A kőszívű ember fiai (1965), Fiúk a térről (1967), Egri csillagok (1968), Az oroszlán ugrani készül (1969), Fekete gyémántok (1976). 1980-ban álmodta meg és játszotta el Ötvös Csöpi rendőrnyomozó alakját A Pogány Madonna című filmben.

Életre szóló szenvedélye a vitorlázás volt, hatszoros magyar bajnok volt.

Tavaly egy családi titokra is fény derült: a Metro, az LGT és a Skorpió együttes legendás, Kossuth-díjas zenésze, Frenreisz Károly elárulta, édesanyjuk, dr. Frenreisz Istvánné, azaz Katinka néni a haláláig nem tudta, hogy meghalt a fia.

– Nem mondtam el édesanyánknak, hogy István meghalt. Féltettem, már százéves volt akkor, elég volt neki az a trauma, hogy öngyilkos lett az elsőszülött fia, féltestvérünk, Latinovits Zotán. Párszor kérdezgetett, azt mondtam, hogy István külföldön dolgozik, forgat.

Ebben a hitben ment el tíz hónappal István után. Együtt pihennek már a szemesi temetőben – mondta korábban Frenreisz a Blikknek.

Galéria


Hasonló hírek

Messzire tekeredik a magyar kolbász

Géza

Olcsóbb bérlet, kevesebb bliccelő – Bécsben

info

Kihúzták az ötös lottó nyerőszámait: többen is milliókkal lettek gazdagabbak..

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------