Hirmagazin.eu
Főoldal » Mindig lesz, aki merényletet fog elkövetni
Belföldi hírek

Mindig lesz, aki merényletet fog elkövetni

Szerencse a szerencsétlenségben – talán így lehetne jellemezni a londoni terrortámadással kapcsolatban napvilágot látott információkat. Sokkal nagyobb teherautót akartak bérelni a londoni merényletet elkövető terroristák. Ha sikerült volna a tervük, még több halálos áldozatot szedhettek volna a tömegbe hajtva.

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma este című műsorában elemezte a helyzetet. Véleménye szerint, amennyiben a terroristák elég leleményesek lettek volna és még nagyobb pusztítást akartak volna végezni, akkor lophattak volna egy kamiont. Nem voltak annyira képzettek, mint azt gondolhattuk volna, de ez is épp elég nagy pusztítás volt – hangsúlyozta a szakértő.

A rendőrség eddig több tucat embert vett őrizetbe, akik közül sokakat el is engedtek. Az, hogy mit jelenthet ez, hogy vajon vaktában tapogatózik-e a Scotland Yard, a szakértő összetett választ adott. A manchesteri támadás után bejelentették a britek, hogy utána néznek olyan embereknek, akik a rendőrség látókörébe kerültek, valószínűleg ebbe a sorba illeszkedik be az átmeneti letartóztatás hullám. Nagy-Britannia azon államok közé tartozik, amelyek a kontinentális Európánál sokkal erőteljesebben összpontosítanak a biztonságra, az emberi jogok figyelme bevételével együtt – mondta a szakértő.

Hatékonyabbá kellene tenni a biztonsági megfigyeléseket, azonban ez elképesztő nagy munka

Theresa May azt mondta, hogy bizonyos törvényeket felül kell vizsgálni ebben az évtizedek óta tartó versengésben a biztonság és szabadság között. Sokak inkább a biztonság erősítésére voksolnának, megfelelő keretek között – tájékoztatott Gyarmati István.

Mint mondta: nagyon sok olyan ember van, akiket a hatóságok megfigyelnek, de mindenkit nem lehet megfigyelni. Nehéz megmondani azt, hogy miként lehetne olyan módszert találni, amivel állandó megfigyelés alatt lehet tartani ezeket az embereket. Ez egy bonyolult, nem csak pénzt, de embert is igénylő feladat.

Mindig lesz, aki merényletet fog elkövetni

forrás: M1 / Ma este

Hasonló hírek

Tízből közel kilencen kvótaellenesek

Edit

Még mindig a magyar útlevél az egyik legjobb a világon

info

Évfordulót ünnepel közösen Angela Merkel és Orbán Viktor

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------