Hirmagazin.eu
Főoldal » Mindenki nyomja a féket a migrációs válság miatt
Belföldi hírek

Mindenki nyomja a féket a migrációs válság miatt

Forrás: hirado

Megéri a világ gazdag országainak arra költeni, hogy javuljanak a Törökországban, Jordániában vagy Libanonban tartózkodó menekültek életkörülményei, és hogy megoldódjon a szíriai válság, erre az ENSZ által említett kilencmilliárd dollár sem sok – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő. Az elemző arról is beszélt, a korábbinál közelebbinek látszik a migrációs válság megoldását segítő közös európai fellépés.

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő
Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő

Lassan mindenki benyomja a féket, valaki már a vészféket is régen meghúzta, más most kezd el lassítani – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő azzal kapcsolatban, hogy több európai ország tízezrével akarja visszatoloncolni a migránsokat. Angela Merkel német kancellár pedig arról beszélt, tovább kell csökkenteni a Németországba érkező menekültek számát, és meg kell akadályozni, hogy az tavasszal ismét növekedésnek induljon.
Gyarmati István szerint a migrációs nyomás minden kormányt arra szorít, hogy valamilyen megoldást találjon a helyzetre. A biztonságpolitikai szakértő megjegyezte, ez egyáltalán nem rossz, mert ha az érintett országok nagy része egy irányba kezd haladni, akkor sokkal egyszerűbb lesz a közös európai megoldást is megtalálni. A törökországi, jordániai és libanoni menekülttáborok fejlesztése mellett ez a migrációs nyomás komoly csökkentését eredményezheti.

Hozzátette azonban, hogy Görögország nem nagyon jeleskedik a válság megoldásában, ezért ultimátumot is kapott az EU-tól. A probléma az, hogy a dél-európai államban gyakorlatilag szabadon beengedik a migránsokat, akik aztán a többi ország határain, amelyek nem nagyon akarják őket továbbengedni, feltorlódnak. Valószínű tehát, hogy Görögország nagy migránstábor lesz, amíg nem sikerül Törökországgal megállapodni a visszaszállításukról.
Gyarmati István arról is beszélt, hogy a Törökországban, Jordániában vagy Libanonban tartózkodó menekültek életkörülményeinek javítása, majd a szíriai helyzet rendezése, és az azt követő újjáépítés sokkal kevesebb költséggel járna Európának annál, mint amennyit a kontinens jelenleg költ a menekültek befogadására. Az ENSZ menekültügyi főbiztossága által közölt 9 milliárd dolláros összeg a szakértő szerint nem nevezhető óriási pénznek, ha azt vesszük, hogy az egész világnak, illetve a gazdag országoknak kellene összeadnia.

A szíriai válság megszüntetésének esélyei kapacsán hangsúlyozta, hogy jelenleg az Egyesült Államok és Oroszország is a rendezésre törekszik, így a megoldás kölcsönös kompromisszumok után, feltételezhetően Bassár el-Aszad elnök eltávolításával születik majd meg.

Hasonló hírek

Gyurcsány Ferenc már kormányalakításra készül!

Géza

DROGELLENES VILÁGNAP – LEGÁLIS DROGOK

Edit

Úttestbe épített érzékelők is figyelnek januártól

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!