Hirmagazin.eu
Főoldal » Mindenki csak találgat a faluban: valóban ez a kos okozta Ildikó halálát? Megszólalt az állat gazdája is..
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Mindenki csak találgat a faluban: valóban ez a kos okozta Ildikó halálát? Megszólalt az állat gazdája is..

Rejtélyes haláleset tartja izgalomban a Veszprém megyei falucska lakóit. Mindenki azt találgatja, valóban egy megkergült birka öklelte-e halálra Ildikót (†57) és kevés híján Zoltánt (50)?

A kos gazdája szerint ez képtelenség, valaki más támadhatott a szerencsétlen asszonyra. A rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz.

– Húsz birkám van itt, meg egy jámbor kos, amit fedeztetés miatt két hónapja kölcsönkaptam a barátomtól – mutat a beláncolt kapu mögött legelésző nyájra Farkas Péter (38). – Öt éve foglalkozom birkatenyésztéssel, kizárt, hogy a kos okozta a tragédiát.

Farkas Péter kifejezetten jámbornak ismerte meg az állatot /Fotó: Zsolnai PéterFarkas Péter kifejezetten jámbornak ismerte meg az állatot /Fotó: Zsolnai Péter

Péter azt elismeri, hogy szombaton elszökött a nyáj, szerinte valaki kinyitotta az elkerített legelő kapuját. Napokon keresztül keresték – többek között a tragikus sorsú Ildikó is – a környéken az elbitangolt jószágokat.

(A legfrissebb hírek itt)

– Épp a teheneket fejtem, amikor Ildikó unokaöccse szólt, hogy baj van. Rohantam az erdőbe, arccal a földre borulva találtam Ildikót. Már nem élt – folytatta Péter. – A feje olyan volt, mintha összeverték volna: a feldagadt arca kék-zöld színben játszott. Szerintem ezt nem birka tette. A szatyrát, amibe aprófát gyűjtött, a holttestétől távolabb találtuk meg. Százötven méterre tőle feküdt Zoli, neki a térde és a bordái törtek. Csak annyit mondott, hogy felöklelte a kos. Zoli állítólag gombát keresett, de hát fejsze és fűrész is volt nála.

Farkas Péter anyósa, Julika (68) szerint Zoltán agyon tudott volna ütni egy megvadult állatot.

Julika szerint a megtámadott férfi a fejszével leüthette volna az állatot /Fotó: Zsolnai PéterJulika szerint a megtámadott férfi a fejszével leüthette volna az állatot /Fotó: Zsolnai Péter

– A rendőröket és a mentőket is én hoztam fel a terepjárómon az erdőbe, a tragédia helyszínére – folytatta a birkák gazdája. – Zolit egy speciális hordágyra rakták, majd levittem mindenkit a mentőautóhoz. Utána a rendőrökkel megkerestük és hazatereltük a birkákat. Nem érzem magam hibásnak, amiért megszöktek a jószágok, hiszen ez itt magánterület, valaki szándékosan kinyitotta a kaput nekik. Az a kos pedig végtelenül jámbor, ahonnan elhoztam, ott három kisgyerek is van, soha nem akadt konfliktusuk vele.

A rendőrség egyáltalán nem ennyire biztos a kos ártatlanságában, a nyomozás jelenlegi állása szerint az taposta agyon a szerencsétlen asszonyt, akinek élettársát a veszprémi kórházban ápolják súlyos sérülésekkel.

Újra rács mögött

A gyilkosnak tartott kost a többi birkával együtt visszazárták a kerítéssel körbezárt legelőre. Zoltán úgy tudja, két hétig megfigyelés alatt tartják az állatot, addig senki nem léphet be hozzájuk, és a jószágok sem hagyhatják el a legelőt.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Pszichológus vizsgálja a molesztálással gyanúsított ceglédi apát és kislányát

Géza

Baleset miatt részben lezárták az M1-es autópályát

Géza

Brutális kettős gyilkosság Nyíregyházán

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------