Hirmagazin.eu
Főoldal » Minden vádat ejtettek a volt rendőrparancsnok ellen, akit a Hillsborough-tragédia egyik felelőseként emlegettek
Belföldi hírek

Minden vádat ejtettek a volt rendőrparancsnok ellen, akit a Hillsborough-tragédia egyik felelőseként emlegettek

Anglia: A koronabíróság újra megvizsgálta a bizonyítékokat, és arra jutottak, hogy Sir Bettison ártatlan.

Minden vádat ejtettek a sheffieldi rendőrség korábbi főparancsnoka ellen, aki korábban a Hillsborough-tragédiával kapcsolatban állt a bíróság elé. Sir Norman Bettisont azzal vádolták, hogy korábban nem mondott igazat, amikor a stadionban történt tragédiáról kérdezték, egészen pontosan azzal kapcsolatban, hogy milyen szerepe volt a tragédia előidézésében. Emellett Sir Bettison azt állította, hogy csak a szurkolók viselkedése vezetett a tragédiához. A bizonyítékokat nemrég felülvizsgálták, több tanút pedig újra meghallgattak, a bíróság pedig  ezek alapján úgy döntött, hogy a volt parancsnok nem felelős a történtekért.

A sheffieldi Hillsborough stadionban 1989. április 15-én a Liverpool és a Nottingham Forest FA Kupa-elődöntőt vívott, amikor az egyik túlzsúfolt lelátón pánik tört ki, és a tömeg 95 embert halálra taposott. Egy további szurkoló, Tony Bland négy évvel később halt bele a sérüléseivel járó szövődményekbe. Az angol labdarúgás történetének legnagyobb szerencsétlenségében 766-an sérültek meg.

Az ügyben 2016-ban indult új vizsgálat, majd az angol-walesi ügyészség bejelentette, hogy súlyos gondatlanságból elkövetett 95 rendbeli emberölés címén vádat emelt David Duckenfield volt rendőrfőfelügyelő ellen, aki a tragédia napján a stadion biztosítására kivezényelt rendőri egység parancsnoka volt. Akkor emeltek vádat Sir Bettison ellen is, de augusztusra halasztották annak eldöntését, hogy indítanak-e ellene büntetőpert.

A mérkőzésre érkező szurkolókat annak idején fokozatosan engedték be az elkülönített állóhelyes szektorokba. Két szektor már tömve volt, de a rendőrség megnyitott még egy bejáratot, így a tömeg tovább nyomult befelé. Sokakat a lelátó korlátjának préseltek, aki nem tudott a pályára menekülni, azt halálra taposta a tömeg.

Forrás: HVG

Hasonló hírek

Megnyílt a föld Óbudán

Mazsi

Örök nyugalomra helyezték Göncz Árpádot

Edit

Brüsszel nyomul, de hiába, ide se zsoldosok, se migránsok nem jönnek!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------