Hirmagazin.eu
Főoldal » Minden Magyarország elleni támadás mögött a bevándorlás áll (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!
Belföldi hírek

Minden Magyarország elleni támadás mögött a bevándorlás áll (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

A kormány továbbra is úgy tartja, hogy minden, az utóbbi időszakban Magyarországot érő támadás mögött egyértelműen a bevándorlás kérdése állt – jelentette ki a Kovács Zoltán szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, a kormányülés szünetében.

Kovács Zoltán az Európai Parlament néppárti frakciója vezetőjének nyilatkozatára reagált. Manfred Weber kedden a magyar kormány óriásplakátjaira vonatkozó kérdésre válaszolva kijelentette, hogy elfogadhatatlan összevegyíteni a jogállamisággal összefüggő európai uniós eljárások miatt indított vitákat a migrációs politika terén kialakultakkal.

A kormányszóvivő úgy vélekedett, hogy a korábbi, a jogállamisággal, az alkotmányossággal vagy a médiatörvénnyel kapcsolatos vitákat jogi értelemben évekkel ezelőtt lezárták.

A mostani nyitott kérdések mögött teljesen egyértelmű, hogy a migráció ügyében képviselt magyar álláspont húzódik meg – hangoztatta.

A kormány nem fog változtatni az álláspontján, mert azt a magyar emberek döntése és felhatalmazása alapján képviseli – tette hozzá Kovács Zoltán. A magyarok az elmúlt három évben többször – legutóbb az országgyűlési választáson – kinyilvánították szándékukat és akaratukat, és a kabinetnek ezt kell képviselnie az Európai Unióval, az európai politikusokkal folytatott vitában. Nem engedhető meg, hogy Magyarországból bevándorlóországot csináljanak – hangsúlyozta a kormányszóvivő.

Kérdésre Kovács Zoltán hangsúlyozta, ismert, hogy Manfred Weber miként szavazott a Sargentini-jelentés vitájában. A magyar álláspont egyértelműen az, hogy az országot érő támadások mögött a migráció elutasítása áll – húzta alá.

Manfred Weber támogatta a Sargentini-jelentés elfogadását az Európai Parlamentben szeptember 12-én e kérdésről tartott szavazáson.

A kormányszóvivő álhírnek, “a fake news klasszikus kategóriájába” tartozónak minősítette azt az értesülést, amely szerint Orbán Viktor miniszterelnök vétója miatt nem írtak alá a közelmúltban közös nyilatkozatot a visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) és a japán kormányfő találkozóján.

Arra az újságírói megjegyzésre, hogy Jean-Claude Juncker, az EB elnöke azt mondta, Erdély és Románia egyesülésének centenáriumát Európának közösen kellene ünnepelnie, Kovács Zoltán úgy reagált: erről kétféle véleményük is van. Az “epés” úgy szól, hogy Jean-Claude Juncker “az állapotának megfelelően nyilatkozott”, a visszafogottabb pedig úgy, a történelmi ismeretek hiánya csak ráerősít az EB-elnök alkalmatlanságára.

Kérdésre felelve Kovács Zoltán azt mondta, hogy az utóbbi időszakban Orbán Viktorról és családjáról később álhírnek bizonyult információkat közzétevő portálok a kiadás előtt nem keresték meg a kormányzatot. Kivételként említette és korrektnek nevezte ugyanakkor az RTL-t és az ATV-t. Kovács Zoltán szerint fel kell készülni arra, hogy a következő időszakban napi szinten meg fog ismétlődni az “álhírgyártás”, naponta várhatóak támadások ellenőrizetlen információk alapján.

(MTI)

Hasonló hírek

Elhunyt Pozsgay Imre

info

Történelmük egyik legnagyobb beruházására készülnek a V4-ek

Géza

Idén is elindul a Vándortábor program (Olvasd el és nézd meg!)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------