Image default
Külföld

Minden készen áll a pápa látogatásra Csíksomlyón – videó

Már minden készen áll a pápa látogatásra Csíksomlyón. A zarándokok többsége már a városban van, a Hármashalom-oltárnál pedig már a helyszínt is előkészítették.

Ferenc pápa holnap érkezik Romániába és három napot tölt a térségben.

A városban fokozott biztonsági készültségre és forgalomkorlátozásokra is számítani kell – hangzott el az M1 Híradójában.

A Hármashalom-oltár felé vezető úton már áll a hatalmas székely kapu, elkészültek a liturgikus bútorok és kellékek, a pápa miseruhája is. A csíksomlyói nyeregben az utolsó simításokat végzik az oltár és a szektorok környékén. Közben pedig folyamatosan érkeznek a zarándokok. Egy, a Híradóban bemutatott csapat Budapestről érkezett. Többen is jártak már közülük Csíksomlyón, de a pápa látogatása különlegessé teszi ezt az alkalmat.

A csíksomlyói búcsúhoz képest szigorúbb ellenőrzésekre és más szabályokra kell számítani. Csíkszeredában például a kegytemplomhoz vezető Szék útját pénteken helyi idő szerint 20 órától lezárják. Szombaton helyi idő szerint hajnali 6 óra után részleges forgalomkorlátozás lesz Csíkszeredában, akkortól csak a helyiek, illetve a különleges engedéllyel rendelkezők közlekedhetnek gépjárművel. A Hármashalom-oltár környékén kialakított szektoroknál fokozott biztonsági ellenőrzésekre kell számítani.

A város területén és a kegytemplom környékén több információs pontot is létesítettek. Ezeknél több mint 600 önkéntes segíti majd a zarándokokat a tájékozódásban. A pápalátogatással kapcsolatos minden információ megtalálható az esemény oldalán.

mti

Hasonló hírek

Százezrek ajkáról szállt a szent ének Csíksomlyón – képek

Géza

Játszótéren találtak rá a 19 éves megfojtott fiú holttestére

Mazsi

Ez lesz a sorsuk az erdélyi medvéknek

Mazsi