Hirmagazin.eu
Főoldal » Minden készen áll a pápa látogatásra Csíksomlyón – videó
Külföld

Minden készen áll a pápa látogatásra Csíksomlyón – videó

Már minden készen áll a pápa látogatásra Csíksomlyón. A zarándokok többsége már a városban van, a Hármashalom-oltárnál pedig már a helyszínt is előkészítették.

Ferenc pápa holnap érkezik Romániába és három napot tölt a térségben.

A városban fokozott biztonsági készültségre és forgalomkorlátozásokra is számítani kell – hangzott el az M1 Híradójában.

A Hármashalom-oltár felé vezető úton már áll a hatalmas székely kapu, elkészültek a liturgikus bútorok és kellékek, a pápa miseruhája is. A csíksomlyói nyeregben az utolsó simításokat végzik az oltár és a szektorok környékén. Közben pedig folyamatosan érkeznek a zarándokok. Egy, a Híradóban bemutatott csapat Budapestről érkezett. Többen is jártak már közülük Csíksomlyón, de a pápa látogatása különlegessé teszi ezt az alkalmat.

A csíksomlyói búcsúhoz képest szigorúbb ellenőrzésekre és más szabályokra kell számítani. Csíkszeredában például a kegytemplomhoz vezető Szék útját pénteken helyi idő szerint 20 órától lezárják. Szombaton helyi idő szerint hajnali 6 óra után részleges forgalomkorlátozás lesz Csíkszeredában, akkortól csak a helyiek, illetve a különleges engedéllyel rendelkezők közlekedhetnek gépjárművel. A Hármashalom-oltár környékén kialakított szektoroknál fokozott biztonsági ellenőrzésekre kell számítani.

A város területén és a kegytemplom környékén több információs pontot is létesítettek. Ezeknél több mint 600 önkéntes segíti majd a zarándokokat a tájékozódásban. A pápalátogatással kapcsolatos minden információ megtalálható az esemény oldalán.

mti

Hasonló hírek

Milliókat nyert a lottón exe számaival egy skót nő

Edit

Több okra vezethető vissza a muszlimok elleni osztrák fellépés

Géza

Ilyen amikor Ferenc pápa dühös (Videó)

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------