Főoldal » Minden felelősséggel vállalt gyerek óriási kincs (Olvasd el és nézd meg!)
Belföldi hírek

Minden felelősséggel vállalt gyerek óriási kincs (Olvasd el és nézd meg!)

Minden felelősséggel vállalt gyerek óriási kincs nemcsak a családoknak, hanem az egész társadalomnak

Kép: astro24

Ezért a kormány igyekszik megbecsülni, értékelni és bátorítani az anyákat, hogy büszkék lehessenek a gyerekvállalásra – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára.

Novák Katalin a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS), valamint a Népesedési Kerekasztal által rendezett anyák napi rendezvényen kiemelte, a kormány nem akarja választási kényszerbe hozni az anyákat. Szeretnének minden támogatást megadni a főállású anyáknak, és azoknak is, akik dolgozni szeretnének a gyerekek mellett.

Utóbbiaknak segít például a gyed extra, a bölcsődeépítési program, valamint a Nők 40 program is, amely visszaadja a családoknak a nagymamákat – sorolta az államtitkár a Tisztelet az anyáknak című eseményen.

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Novák Katalin azt mondta, van még teendő a családpolitikában, ezért bízik benne, hogy a konferencia elősegíti a közös gondolkodást a témában, amely a “sorskérdések legfontosabbika”.

Demény Pál demográfus felszólalásában ismertette több évtizeddel ezelőtt megfogalmazott szakpolitikai javaslatait. Szerinte a kormányoknak a nyugdíj mértékének meghatározásánál figyelembe kellene venni azt is, hány gyermeket nevelt fel valaki, valamint meg kellene adni a kiskorú gyereknek a szavazati jogot úgy, hogy a szüleik a nevükben voksolhassanak.

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Fűrész Tünde, a KINCS megbízott igazgatója közölte, a rendezvényen négy témában – anyai szerepek, nagymamák, főállású és egyedülálló anyaság – hallgathatnak meg előadást a meghívottak. Az konferencián szeretnének minél több elképzelést és javaslatot megvitatni annak érdekében, hogy Magyarországon a jövőben még inkább megbecsüljék és tiszteljék az édesanyákat – tette hozzá.

Szólt arról is, hogy júniusban, az apák napja környékén szeretnék az anyák napi rendezvény párját is megtartani Tisztelet az apáknak címmel.

Forrás: Nemzetgazdasági Minisztrárium

Hasonló hírek

Tovább erősödnek a kormány intézkedései migránsügyben! Határvédelmi illeték bevezetését tervezik.

Géza

Országszerte sok érdekes kísérletekkel tellett a Kutatók éjszakája

Géza

Még a legpesszimistább várakozásokat is alulmúlta a Richter! Ez a cikk, mindenkinek érdekes! Olvasd el és osztd meg!

Géza