Hirmagazin.eu
Főoldal » Minden eddiginél tágabbra nyitja kapuit Németország
Külföld

Minden eddiginél tágabbra nyitja kapuit Németország

A német kormánypártok megállapodtak abban, hogy minden eddiginél tágabbra nyitják kapuikat a gazdasági bevándorlók előtt. A tervek szerint a jövőben bármilyen szakképzettséggel letelepedhetnek az Európai Unión (EU) kívüli bevándorlók, ha találnak maguknak munkát.

Németországban jelenleg mintegy négymillió török él. Ezzel ők a legnagyobb kisebbségi csoport. az országban összesen több mint 14 millió bevándorló él, mintegy felük az EU-n kívülről érkezett: a legtöbben a Közel-Keletről, Afrikából és Kelet-Európából.

A több millió bevándorló eddig elsősorban abban a 61 szakmában helyezkedhetett el, amelyekben súlyos munkaerőhiány van. Sőt, az eddigi szabályozás értelmében, ezekben a hiányszakmákban is a német állampolgárságú munkakeresőket kellett előnyben részesíteni.

A közeljövőben azonban mindez megváltozhat: a német kormánypártok ugyanis elfogadták azt a törvénytervezetet, amely eltörli a hazai munkavállalókat előnyben részesítő rendelkezéseket. Megszüntetné továbbá a hiányszakmák korlátozását, a jövőben bármilyen szakmával Németországba költözhetnek az ázsiai, afrikai, és más, nem EU tagországokból érkező bevándorlók.

A törvénytervezet legvitatottabb része azonban nem a gazdasági bevándorlókat, hanem a menedékkérők millióit érinti. Belefoglalták a tervezetbe a szociáldemokrata párt nagy port kavart, úgynevezett „sávváltó” javaslatát.

Eszerint azok a bevándorlók, akik bár illegálisan lépték át Németország határát és menedékkérelmüket elutasították, így elvileg kitoloncolás elé néznének, mégis Németországban maradhatnak, amennyiben képesek eltartani önmagukat.

A német sajtó kiemeli: a törvénytervezet a kanadai bevándorláspolitikai modellt alkalmazza. A tehetős és jól képzett bevándorlókat részesíti előnyben.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Soha nem fog megtérülni a migránsokra költött 1 billió euró!

Mazsi

Erdogan olyan rendszert akar, amely még a török világban is szokatlan

Edit

Óriási fordulat: megtalálták az eltűnt maláj gép roncsait?

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------