Főoldal > Hírek > Tudástár > Tudástár - minden érdekesség > Minden, amit tudni kell az esküvői meghívókról

Minden, amit tudni kell az esküvői meghívókról

Hirdetés

Ha életünk egyik legszebb napjára, az esküvőnkre készülünk, rengeteg dologra oda kell figyelnünk!

Az egész esküvő stílusa minket kell képviseljen, ezért ne hallgassunk másra, csak magunkra, ha az esküvői dekoráció a kérdés. Az esküvői meghívónak is tükröznie kell az esküvő stílusát, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő meghívót válasszunk ki a nagy napra!

Rengeteg esküvői meghívó közül tudunk választani, a hagyományostól kezdve, a nagyon romantikuson át, a mókásan vicces, játékos meghívókig. Sokan úgy tartják, az esküvői meghívónak jellemeznie kell az ifjú párt ezért ezt se csapjuk össze és valóban olyan meghívót küldjünk szét a rokonoknak, amely tetszik nekünk és minket képvisel.

A meghívó tükrözi az esküvő stílusát

A papír fajtája, színe, a betű típusa, a szövegezés és az idézet mind-mind a pár egyéniségét kell visszatükröznie. Egyáltalán nem gond az sem, ha egyszerre két- vagy többféle meghívó is elkészül, hiszen vannak olyan vendégek, akiket csak a szertartásra kívánunk meghívni és az utána lévő ünneplésre már nem és vannak olyan rokonok, barátok, akik szeretnénk, ha az egész napunkat végig kísérnék. A félreértések elkerülése érdekében sokkal egyszerűbb dolgunk lesz, ha a vendégek körét két csoportra bontjuk és ezáltal kétféle meghívó készül majd el. Célszerű, ha a két féle meghívó színben vagy árnyalatban eltér egymástól.

Az esküvői készítés, vagy készíttetés előtt át kell gondolnunk a vendégek számát is, így megtudjuk adni, a pontos darabszámot, amire nekünk szükségünk lenne. Fontos lefixálni a legfontosabb információkat is, mikor, hol lesz az esküvő, dátumot egyeztetni és minden olyan dolgot újra átbeszélni, amik majd rajta lesznek a meghívón.

Álljunk neki időbe megtervezni az esküvői meghívót is hiszen sok esetben az elkészítés hetekig is eltarthat, egy ilyen eseménynél pedig nem csúszhatunk ki az időből! Az interneten, de különböző esküvői magazinokban is rengeteg mintát találhatunk, jó ha előre kiválasztunk párat, ami nekünk tetszik, majd Párunkkal együtt válasszuk ki az igazit. Sok esetben jár az esküvői meghívó mellé, színben és stílusban is hozzáillő boríték is, ám sokszor erre plusz pénzt számolnak fel, így ezt is érdemes időben egyeztetni.Mikor és hogyan illik átadni a meghívót?

A szokás úgy tartja, hogy a vendégeket az esküvő előtt két hónappal hívja meg az ifjú pár, személyesen. Azért ilyen korán, hogy a vendégeknek legyen idejük szabadságot kivenni a munkahelyükön és készülni a nagy napra. A távolabbi rokonok, vagy barátok esetében azonban a személyes meghívás sokszor elmarad és marad a postai úton való elküldés, ilyenkor azonban mindenképpen beszéljük meg a vendégekkel, hogy megkapták-e a meghívót, küldés közben nem-e veszett el, illetve egyeztetni kell azt is hogy hoz vagy hozhat-e magával az illető plusz egy főt, kisérőnek.

A messziről, esetleg külföldről érkező vendégek részére nagy segítség lehet, ha a meghívó mellé készítettünk egy stílusos térképet is, melynek köszönhetően könnyedén oda fog ő is találni.

Az esküvő remélhetőleg egy szép emlék marad az ifjú pár számára, így a szokás úgy tartja, hogy maguknak is készítettnek plusz egy darab meghívót és gondosan megőrzik azt.

Forrás: www.eskuvoimeghivok.hu


Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: