Hirmagazin.eu
Főoldal » Minden a Windows 10-ről: lesz ingyenebéd?
Technika, kommunikáció

Minden a Windows 10-ről: lesz ingyenebéd?

 hirmagazin 2015 05 20 070629

2015. 05. 19. – 16:19
forrás: Windows Blog, Írta. BZI

Szinte minden kérdésre választ adott a Microsoft az újdonatúj operációs rendszeréről a Windows Blogon. Miként lesz ingyenes Windowsunk? Frissíthetőek lesznek-e a kalózpéldányok?
Egzotikusan sokféle és egymásnak gyakran ellentmondó információkat adott az utóbbi időben a Microsoft arról, hogy a nyáron 190 országba 111 nyelven érkező friss, ropogós Windows 10 (a végső Windows, ahogy írtuk) ingyenes lesz-e, s lehet-e a kalózmásolatokat is frissíteni. Véglegesnek tűnő válaszok vannak.

Ez lesz ingyenes

Windows 10 Home Egy évig teljesen ingyenesen lehet frissíteni erre a jogtiszta Windows 7, 8 és 8.1 operációs rendszereket. (Az elméletileg már nem is létező XP-t nyilván nem.) A Home kiadásban benne lesz minden izgalmas új fejlesztés: köztük a Cortana, az izgalmas digitális személyi asszisztens, a Microsoft Edge-böngésző, az integráció az Xbox One játékkonzollal, az arcfelismerő, a Continuum.

A videón a PC-okostévé-mobil tökéletes átjárhatóságát biztosítani kívánó Continuum. (Forrás: Microsoft, Youtube)

Egyelőre nem ismert, hogy a frissítési procedúra rendet tesz-e a gyakorta agyontelepített, netán lassuló Windowsokon, hogy kapunk-e image fájlt, vagy puszta update érkezik. Az eddigi ismeretek alapján image fájl hiányában nem tűnik rossz ötletnek a frissítés előtt a rendszert újratelepíteni, s érintetlen állapotban kínálni fel a frissítésnek.

Windows 10 Mobile Az áhított cél, a mindennemű platform átjárhatósága, a mobil, a táblagép és a PC egységes kezelésének jegyében tökéletesen a Windows 10-zel egyező oprendszert kapnak a Windows Phone-felhasználók. Itt jön a Continuum: csatlakoztassunk a mobilhoz egy egeret meg egy billentyűzetet és máris kész a számítógép. (Mondjuk, azért nem árt meg egy rendes monitor sem a használathoz.)

Windows 10 Pro Igazán meglepő módon a kisvállalkozásoknak szánt desktop változatot is ingyenesen adja Redmond. Ez a verziót a Home-nál jobban kihegyezték a felhőtechnológiákra, adatkezelésre. A Pro számos extra funkcióval segíti a cégeket a bizalmas üzleti adatok védelmében.

Ezekért viszont továbbra is fizetünk

Windows 10 Enterprise Nincs tökéletes ingyenebéd: a nagyvállalatoknak tervezett Enterprise változat elérése pénzbe kerül. Ennél lényeges szerephez jut a Long Term Serving Branch, melynek segítségével akár több eszközre egy időben telepíthetőek a frissítések. Az Enterprise a Windows 10 Pro fejlett funkcióira épít, hogy megfeleljen a közepes és a nagy szervezetek igényeinek.

Windows 10 Mobile Enterprise Mint ahogy a nevéből is kiderül, a Windows 10 Mobile megerősített védelmű változatáról van szó.

Windows 10 Preview

Windows 10 Education Amennyire váratlan, hogy a kisvállalkozásoknak szánt verzió ingyenes lett, annyira kevéssé tűnik logikusnak, hogy fizetni kell az iskoláknak szánt változatért… Hiszen a Home verzióval is jól elboldogulnak majd a Microsoft által eddig rokonszenvesen kényeztetett oktatási intézmények. (Aligha lepődnénk meg, ha a gyakorlatban majd engedne Redmond ebből a keménykedésből.)

Tán még a kalózok sem járnak olyan rosszul

Úgy fest, hogy a tolvajlásra mindeddig roppant idegesen reagáló Microsoft engedi frissíteni a lopott holmit Windows 10-re, csak egy idegesítő vízjelet tesznek az asztalra, ami a látványával állandóan figyelmezteti majd a felhasználót, hogy a szoftvere nem eredeti. Hátha jobb belátásra tér… Egyes hírek szerint még a biztonsági frissítések is megérkeznek majd a kalóz oprendszerekre, csak a rendszerfrissítések maradnak el.

Hasonló hírek

Kinyírják a WiFi-t a Google eszközei

Géza

Elővette legkíméletlenebb bozótvágóját a Facebook

Géza

Mezítelenséget ígérgető vírus terjed újfent Facebookon!

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!