Főoldal » Mindannyian autisták vagyunk, bennünk a kód!
Egészség - betegség

Mindannyian autisták vagyunk, bennünk a kód!

Ki­de­rült, hogy az au­tiz­must ki­váltó gé­ne­ket mind­annyian ma­gunk­ban hor­doz­zuk. Arra a kér­désre vi­szont, hogy e gének ha­tása mi­lyen mér­ték­ben ér­vé­nye­sül, egy­előre még ke­re­sik a vá­laszt a tu­dó­sok.

Egy átfogó nemzetközi kutatássorozat azt igazolta, hogy az autizmusért csakis és kizárólag a genetika tehető felelőssé. Bár korábban sokan összefüggésbe hozták a rendellenességet különböző neveltetési formákkal, azok mind tévesnek bizonyultak.

Mindannyian autisták vagyunk, bennünk a kód!

A kutatás azt is kimutatta, hogy nem kizárólag egy gén ki-bekapcsolása tehető felelőssé az autizmus kialakulásában. Komplex genetikai változások együttállása határozza meg azt, hogy kinél milyen súlyosan jelentkezik az idegi-fejlődési rendellenesség. Tehát az autizmus mértéke hihetetlenül széles spektrumon mozog, és mindenkiben ott lapul az arra való fogékonyság.

Mindannyian autisták vagyunk, bennünk a kód!
Az autizmust szokás szociális vakságnak is hívni.

Minden emberben megtalálhatóak azok a gének, amelyek közrejátszanak az autizmus kialakulásában. Viszont ezek a gének legtöbb esetben nem aktiválódnak. Sokszor olyan enyhe formában jelentkezik az autizmus, hogy észre sem vehető, gyakran előfordul, hogy az autizmussal született gyermek betegségét nem diagnosztizálják. Ezeknek a betegeknek a zöme képes önerejéből az egészséges társak szintjére felfejlődni.

Eddig sokan gondolták úgy, hogy az autizmus nem tekinthető klasszikus értelemben vett betegségnek – inkább a létezés egyfajta módjaként emlegették.A súlyos autista betegek viszont komoly kezelésre szorulnak. Legfontosabb hogy integrálni tudják őket a többségi társadalomba.

Mindannyian autisták vagyunk, bennünk a kód!
Autista gyermek gyógypedagógiai kezelése.

„Az ember DNS állományának nagyjából 30%-ban tetten érhető az autizmusra hajlamosító genetikai lenyomat. Vagyis mindenki magában hordozza a hajlamot.”

-mondta Dr. Elise Robinson a kutatás egyik vezető professzora. A következő nagy lépés pedig az lesz, hogy feltérképezik az összes olyan gént, mely az autizmusra való hajlamot hordozza. Így sokkal hatékonyabb kezeléstípusokat lehetne alkalmazni autista betegeknél.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Két évtizede megmosolyogták, ma elismert gyógymód

Edit

Egy pohár vörösbor pont olyan jó a testnek, mint egy óra sport

Mazsi

A skizofrénia tüneteinek kifejlődését akadályozhatják meg az omega-3 zsírsavak

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------